Arvamuslauas võtsid sõna Argo Ideon ja Aivar Hundimägi. Argo Ideon ütles, et arvatavasti näeme saates vähemasti ühte, aga ehk ka kahte või kolme tulevast ministrit.

Maris Lauri väljendas muret, et kuna pole teada, mida koalitsioonikõnelustel planeeritakse, siis on Reformierakond seni reageerinud oma suurimatele hirmudele.

"Kui Excelit ei vaadata, siis ma loodan, et teil on vähemalt ruuduline paber seal. Kuuldavasti ei ole kavas eelarvetasakaalu täitsa ära lõhkuda," ütles Maris Lauri.

Küsimusele astmelise tulumaksu kohta, vastas Kadri Simson, et jutt on üksikisku tulumaksust. "Arvame et väikese ja keskmise sissetulekuga inimestele on väga suur koormus, otsime viise, kuidas seda leevendada. See ei ole astmeline tulumaks."

Marko Mihkelson ütles astmelise tulumaksu küsimust kommenteerida, et see koalitsioon on tabude lõhkumise koalitsioon. "Elu areneb meie ümber ja see, milles oleme kokku leppimas, ei ole klassikaline astmeline tulumaks, aga vaadates otsa lahendustele, kuidas teha madalapalgalistele kodanikele lahendusi, see on selline lahendus, mis on kindlasti meie huvides, ka Isamaa huvides, sest meie üks peamisi loosungeid 2015 valimistel oli madalapalgaliste maksuolukorra parandamiseks ja täna selle suunas liigume."

Urve Palo üritas enda sõnul rahustada Maris Laurit: "Jah, meil on Excel ja me oskame seda kasutada.

"Jumal tänatud," vastas Lauri.

"Jooksvate kulude katteks krediiti ei võeta," lubas Palo.

Mihkelsoni sõnul ei ole viimase kümmekonna aasta jooksul olnud teemaks riigiettevõtete omanikupoliitika. "Meil on 33 ettevõtet, kus riik on ainu- või osaline omanik, mõningate puhul kaalume müümist, mõningatel börsile viimist, millised, lepime eraldi kokku, see on oluline majanduspoliitiline samm, mis elavdab."

Kadri Simson ütles, et Praxise hinnangul ebavõrdsust vähendav skeem, et tulumaksuvaba miinimum oleks 500 eurot ja sealt edasi oleks 26 protsenti, ei ole see, mis kõnelustel praegu laual on.

"Suhkrumaksu ei tule, see oleks toidumaks, siis läheks šokolaad kallimaks, aga limonaadimaks on laual," ütles Simson. "See ei olegi tuluallikas. See on selleks, et joogid muutuks vähem magusaks."

Urve Palo: "Laenu võtame ainult ja ainult investeeringuteks. Taristusse, elamumajandusse. Objektides täpsemalt lepime kokku."

Maris Lauri ei kuulnud ühtegi püsivat tuluallikat kümnete ja sadade miljonite osas, mis jäävad puudu. Ta muretses korduvalt võimalike kummaliste otsuste pärast, mis võiksid pikemas perspektiivis halvasti mõjuda.

Ka saate ekspertlauas istunud Aivar Hundimägi nentis, et väga palju polnud saates siiski kuulda lahendusi, mis majandust edasi viiks, vaid tulude ümber jagamise plaane. "Mul on Maris Lauriga sama mure, et me teeme palju asju, aga kas me ka edasi liigume."

Urve Palo: "Kiiret kasvu saab loota sellest, kui investeerime. Et meil ei oleks 33 000 noort inimest, kellel on ainult põhiharidus. Erkki Raasuke käis meiega kohtumas ja ütles, et põhimure on tegeleda inimvaraga."

Mihkelson: "Tulumaksuvaba minimumi reform leevendab survet palgakasvule, riigiettevõtete parem läbipaistvam juhtimine, tähelepanu eksportturgudele, lisaks julgeolekule ka välismajandusdiplomaatiat arendada. Üleminekutoetused neile, kes on sanktsioonide läbi kõige rohkem kannatanud."

Maris Lauri: "Oluline, et ettevõtted saaksid investeerida, inimesed saaksid haritud, hea hariduse, leiaksid töö ja ettevõtete initsiatiivikust ei pärsitaks."