Viidates Eesti Raudtee erastamise käigus tekkinud skandaalidele, kirjutas Fjuk, et Jürgensonil ja Pärnojal puudub täielikult poliitiline vastutus.

“Mida kõrgem on poliitiku võimukraad, seda tundlikumalt peab ta reageerima avaliku arvamuse meeleoludele. Niinimetatud ühiskondlike trombide vältimiseks võiksid erakondlikud ning isiklikud ambitsioonid jääda tagaplaanile,” kirjutas Fjuk.

Fjuki sõnul annavad riigikontrolli ja õiguskantsleri avaldused Eesti Raudtee erastamislepingute pädevuse kohta kuritegelikule komejandile põhiseadusliku mõõtme.

“Viimane aeg oleks harrastuspoliitikuil taibata, et poliitilise vastutuse realiseerimiseks ei pea ootama talaaris ametniku jõustunud kohtuotsust, vaid poliitiku teejuhiks — kas jätkata või lahkuda — võiksid olla ta enda taip ja südametunnistus,” märkis Fjuk.

Tema sõnul on poliitikud jätnud poliitilise vastutuse rahva kanda.

“Rahva ainus võimalus sekkuda on valimispäeval — kas tulla valima või mitte. Paljude eneseväärikus ei luba säärases valimismängus enam osaleda,” sõnas Fjuk.

Fjuki hinnangul tuleb valimisseadust muuta, kuna praegu seab see erakondlikud huvid valija tahtest kõrgemale ega võimalda inimestel patustanud poliitikute tegevusele hinnangut anda.

“Minu naabrimehe sõnul ei oleks mingi ime, kui Mõõdukate ja Isamaaliidu meelest väga kõrge reitinguga ja asendamatud Mihkel Pärnoja ning Toivo Jürgenson osutuksid taas nende kõrge koha tõttu erakonna tulevases valimisnimekirjas riigikokku valituiks,” nentis Fjuk.