Filmi autor ja Northern Broadcasting Network OÜ (NBN) juhatuse esimees Margo Kütt ütles ETAle, et jaanuari kolmandal nädalal peaks algama filmi “Arnold Rüütel — rahva president” montaaž. “Oleme endile seadnud järgmiseks eesmärgiks filmi valmimise vabariigi aastapäevaks,” ütles Kütt.

Küti sõnul on filmi tegemine kulgenud viperusteta. “Oleme saanud kätte vajalikud arhiivimaterjalid nii Eesti Televisioonist kui ka filmiarhiivist,” lisas Kütt.

Eesti kapitalil põhinev NBN alustas filmi võtteid oktoobri algul. Tegemist on eluloofilmiga, mille stsenaarium on üles ehitatud kronoloogiliselt ehk president Arnold Rüütli sünnist kuni presidendiametisse asumiseni.

“Dokumentaalfilm president Arnold Rüütlist on hea väljakutse ja vaheldus kogu meie meeskonnale,” ütles Kütt. “Sellest kujuneb väga huvitav eluloofilm, kus purustatakse müüt Arnold Rüütlist kui truust kommunistist ja näidatakse meie presidenti õiges valguses.”

Dokumentaalfilmi “Arnold Rüütel — rahva president” konsultant on Enn Eesmaa, produtsent Toomas Ili, operaator Tarmo Korol ja helirežissöör Peeter Annikve.

Dokumentaalfilmi eelarve on 175.000 krooni. Kogu raha filmi tegemiseks on leitud NBNi omavahenditest.