2009. aasta kevadel said kortermajade elanikud linnavalitsuselt voldiku, mis kutsus ühistuid osalema projektis „Fassaadid korda”, mille eesmärk oli toetada korteriühistuid majade fassaadide kordategemisel, et muuta need energiasäästlikumateks.

Voldikus oli kirjas, et alates 2009. aasta 1. juunist oli ühistutel võimalik taotleda korterelamute rekonstrueerimiseks pangalaenu, mille on loonud KredEx koostöös Saksamaa Arengupangaga KfW Bankengruppe ja Eesti riigiga. Linn andis teada, et kavatseb projektiga ühineda „2010. aastal vastavalt linna eelarve võimalustele”, makstes laenu saanud ühistule omalt poolt renoveerimistoetust.

Eesti Päevalehe poole pöördunud korteriühistu esimees taotles KredExilt laenu elamu fassaadi korda tegemiseks juba 2009. aasta augusti lõpus, kuna korteriühistu vastas KredExi seatud põhitingimustele, sai ühistu laenu ligi 2,5 miljonit krooni.

Tänavu veebruaris pöördus ühistu omakorda linna poole, et saada kätte lubatud kümneprotsendiline renoveerimistoetus, kommunaalamet kiitis toetuse taotlemise heaks.

Renoveerimistoetuse saamise taotluste läbivaatamise teises voorus otsustati aga ümber ning 18. mail andis linn ühistule teada, et lubatud kümneprotsendilist renoveerimistoetust nad siiski ei saa.