Delfi andmetel kannavad tänavusel presidendi vastuvõtul ehtekunstnik Kaie Partsi autoriehteid paljud tuntud poliitikud või nende abikaasad.

Peaminister Andrus Ansipi abikaasa Anu kaela ehib hõbeehe, mis on kaunistatud Austraaliast toodud haruldaste siniste angeliitide ja helesiniste kaltsedoonidega. Lisaks kaelaehtele on proua Ansipil eheteansamblis ka kõrvarõngad ja käevõru.

Sotsiaalminister Maret Maripuu kannab ka sel aastal talle omaselt suuri ehteid. Kui möödunud aastal üllatas naine ülipikkade rippuvate kõrvarõngastega, siis tänavu näeb lisaks kullast kõrvarõngasetele ja käevõrule tema kaelas suurt ehet. Kõik need on kaunistatud oranžikat värvi karneoolide ja tumepunaste granaatidega.

Ekstravagantset Võru linnapead Ivi Eenmaad ehib suur V-kujuline kullast kaelakee, kus on ohtralt imeväikseid lihvitud ja poleeritud mäekristalle. Lisaks kuuluvad komplekti ka kõrvarõngad.

Keskerakonna aseesimees ja riigikogu liige Kadri Must on kleidi juurde valinud hõbedast kaelakee ja kõrvarõngad, millele annavad sära Austraaliast toodud roosa kvarts ja mäekristallid.

Riigikogu liikme Sven Mikseri elukaaslane Mari Vaus sädeleb tänasel vastuvõtul peenelt punutud kullast kaelaehtega, kus on neljakandiline püriit. Ka kõrvarõngastes ja kaelakees leidub murtud tahkudega tumedat püriiti.

USA maailmapanga konsultant Triinu Tombaki kullast kõrvarõngastele, kaelakeele ja käevõrule annavad tooni mustad obsidiaanid.

Enamik proua Partsi töid on tehtud koos Arne Niiduga.

Ehtekunstnik Kaie Partsi tööd on väga populaarsed ka välismaal — hiljuti valmistas ta ehte Hispaania kuninganna Sofiale. Ka Soome president Tarja Halonen eelistab sageli Kaie Partsi ehteid, nagu ka meie presidendiproua Evelin Ilves.

Vaata pilte SIIT!