„Tõnis Kõiv — pane ennast põlema. Ära roni riigikogusse valetama ja õpi enne lugema! OK, kapo kirjtatükis on ka vigu, aga loe siiski,“ soovitas riigikogu liige Sepp oma kolleegile Twitteris.

Kõiv rääkis täna riigikogus oma ettekandes pikalt Keskerakonna esimehe Edgar Savisaare idarahaskandaalist. Seppa pahandas kõige rohkem ilmselt see, et Kõivu jutust võis jääda mulje, nagu oleks Savisaar mitte ainult salaja Venemaalt raha küsinud, vaid selle ka kätte saanud, ehkki kaitsepolitsei nii ei väida.

„Savisaare teolt ei tasu ühegi „tõekomisjoni” ega seadusemuudatuse jutuga tähelepanu kõrvale juhtida. Savisaart ei takistanud kehtiv karistusseadustik, mille kohaselt on erakonnale tehtava annetuse vastuvõtmise keelu rikkumine kriminaalkorras karistatav. Eesti seadused ei luba mingit arvete alustel erakonna rahastamist juriidiliste isikute poolt, lubatud on vaid füüsiliste isiku annetused. 1/3 sulas ja 2/3 arvete alusel oli keelatud siis ja on keelatud praegu,“ kõneles Kõiv.

„Kui ma kuulan nii sotside kui ka Keskerakonna ettepanekuid, siis tundub, et see 2/3 arvete alusel tahetakse tagantjärele seaduslikuks muuta, sest kuidas seda sisuliselt mõista, kui nõutakse ettevõtete annetuste lubamist erakondadele,“ märkis reformierakondlane.

„Kas Eestile on vastuvõetav, et võimalik tulevane peaminister või president küsib raha Kremliga seotud isikutelt või mitte? Meie jaoks see vastuvõetav ei ole,“ lõpetas Kõiv.