Delfi käes on väljavõte Kultuuripealinn 2011 nõukogu ametlikust protokollist, kus nõukogu liige Ülari Alamets küsib juhatuse liikme kandidaadi Evelyn Sepa käest, milline on tema kogemus tööde projekteerimise korraldamise, ehituse korraldamisega või ehituse järelevalve korraldamisega.

“Evelyn Sepp vastab, et loomulikult ei ole tal ehitusjärelevalve korraldamise kogemust peale oma korteri remondi ja muu sellisega. Ta on 5 aastat töötanud arhitektide liidus ja talle väga meeldis seal. Tegelikult on need sellised spetsiifilised tööd, mida vastavalt seadusele teevad kitsalt selle eriala inimesed, mitte inimene tänavalt, kes tegeleb üldjuhtimisega. Riiklikku ehitusjärelvalvet teostab selleks ettenähtud inimene,” seisab protokollis.

Nõukogu otsusel hakkab Evelyn Sepp saama 3000-eurost kuupalka. Eeldusel, et Sepp töötab sihtasutuses kõik kolm aastat, teeb see tööandjale tema palgakuluks koos kõigi maksudega 145 152 eurot ehk kroonidesse arvutatuna 2,27 miljonit

Sihtasutuse nõukogu hinnangul on Sepal selge visioon ja arusaam Kultuurikatlast, tegevusideed, kuidas sihtasutust ümber kujundada, kogemus loomemajanduses ja ettevõtluses, rahvusvaheliste kostööprojektide juhtimise kogemus, võõrkeelteoskus ning väga head esinemis- ja läbirääkimiskogemused.

Kultuuripealinna juhatuse teise liikme valimise konkursi palusid kuulutada läbikukkunuks kolm nõukogu liiget — Ülari Alamets, Siim Sukles ja Anu Kivilo.

Tallinna linnakantselei avaldatud konkursiteate kohaselt on täiendava juhatuse liikme ülesandeks Kultuurikatla ehitus- ja arendustegevuse juhtimine, täiendavate rahaliste vahendite kaasamine, meeskonna moodustamine ja strateegiline juhtimine.

Samuti on juhatuse uue liikme ülesanneteks sihtasutuse ümberkujundamise tegevusstrateegia koostamine ajaks pärast kulutuuripealinna aasta lõppu ning kultuuripealinna programmis olevate sündmuste vahe- ja lõpparuannete kontrollimine.