Sepp oli veendunud, et kultuuriministeeriumi poolne alaliitude rahastamine on poliitiliselt kallutatud ning paremaid võimalusi saavad endale lubada endale need alaliidud, kus on kultuuriminister Laine Jänese parteikaaslased.

"Kas näiteks Toomas Savile (Reformierakonda kuuluv Eesti suusaliidu president - toim.) oleks kultuuriminister Laine Jänes sellisel toonil vastanud?" tõi Sepp näite, kuidas tema päringu peale, palju on Eestis ujulaid, soovitas minister tal endal see asi välja uurida. Selline ministri vastus parlamendisaadiku küsimusele ei oleks normaalses riigis aktsepteeritav, leidis Sepp.

Kantsler Sukles kinnitas, et mingeid poliitilisi eelistusi ministeeriumil spordirahade jagamisel ei ole ning konkreetse ujulate teema puhul kommenteeris ta, et kultuuriministeeriumil ei saagi olla täielikku ülevaadet, kui palju erinevates omavalitsustes ujulaid võib olla.

Kuna Sepp oma süüdistustega jätkas, küsis saatejuht Mihkel Raud, kas tal on tõendeid mõne konkreetse näite kohta. Sepp vastas, et piisab, kui vaadata, millised alaliidud said äsja riigieelarvelisi eraldisi. Selle peale aga kostis Sukles, et tegemist oli riigikogu otsustega ning nende summade kohta polnud kultuuriministeerium isegi taotlusi esitanud - ehk riigikogu otsuste osas peaks riigikogulane Sepp temast palju informeeritum olema.

Kuna vaidlus läks väga tormiliseks, päris Raud vahepeal nalja visates Sepa käest, miks viimane Keskerakonnast ära ei tule. "Tule Keskerakonnast ära, sinust sõltuvad ju ujujad! Mis sa teed seal Keskerakonnas? Tule ära, siis hakatakse sulle ka raha kühveldama!"