"Evelin Ilves on tõesti andnud nõusoleku osaleda 8. mail Kuressaares UNICEF-i Sinise Nädala üritustel ning linna sünnipäeval," ütles Oma Saarele presidendi kantselei avalike suhete osakonna juhataja Kaidi Aher.

Kuressaare linnavalitsuse noorsootöö spetsialisti Lindia Lallo sõnutsi osaleb presidendiproua 8. mail kahel üritusel: laste- ja noortesõbralike linnade klubi kokkutulekul ja rulluisutab koos noortega. "Laste- ja noortesõbralike linnade esindajad tutvuvad meie haridus- ja noorsootöö asutusega ning iga linn teeb ettekande teemal "Väärt kogemused noorsootöös"," sõnas Lallo.

2007. aastal anti Kuressaarele laste- ja noortesõbraliku linna tiitel. Lallo sõnul on tavaks saanud, et tiitlit kandvad omavalitsused korraldavad sel perioodil UNICEF-i Sinise Nädala, mille eesmärk on vaba aja ja huvitegevuse võimaluste tutvustamine.

Idee kutsuda ühe külalisena Evelin Ilves sündis linnavalitsuse haridus- ja kultuuriosakonnas. Leiti, et oleks vahva, kui presidendiproua avaks rulluisuhooaja, räägiks noortele rulluisutamise ohutustehnikast ja varustusest.