“Sellised üritused, kus õpetajad, psühholoogid ja lapsevanemad koos arutavad laste ja noorte internetikasutuse üle, on väga vajalikud. Täiskasvanud saavad palju ära teha selleks, et lapsi virtuaalses maailmas kaitsta. Arvestades asjaolu, et EU Kids Online uuringu andmetel kasutavad Eesti lapsed internetti Euroopa lastest kõige enam, on lapsevanematele suunatud teavitustöö äärmiselt oluline,” nentis Evelin Ilves.

Evelin Ilves õnnitles ka konkursi „Targalt internetis” võitjaid. 10. — 12. klassi õpilaste ülesandeks oli kirjeldada reaalseid ohuolukordi interneti kasutamisel ning pakkuda lahendusi, kuidas nende olukordadega toime tulla või kuidas neid vältida. Esimese koha sai C.R Jakobsoni nimeline Gümnaasiumi 11b klass, teise koha Kilingi-Nõmme Gümnaasiumi 10. klass ja kolmanda koha Valga Gümnaasiumi 11. klass.

Kahenädalane teavituskampaania, mis suunab inimesi mõtlema päris- ja virtuaalse elu seostele ning internetis leiduvate ohuolukordade ennetamisele, toimub projekti targalt internetis raames, mida kaasrahastab Euroopa Komisjoni programm Safer Internet.

Turvalise interneti päeva tähistatakse sel aastal juba 8. korda. Täna toimuvad temaatilised üritused kogu maailmas enam kui 70 riigis. Algatusega on liitunud kõik Euroopa Liidu riigid.