X Nukitsa konkursi hääletusest võttis osa 7656 last. Laste hinnanguid koguti üle Eesti peamiselt raamatukogude abiga, võimalik oli hääletada ka elektrooniliselt. Teisele kohale jäid kirjanik Aidi Vallik ja kunstnik Ott Vallik ning kolmandale kohale kirjanik Ivar Soopan ja kunstnik Valdek Alber, teatas presidendi kantselei.

"Mul on hea meel, et Nukitsa konkursi raames on oma arvamuse raamatute kohta välja öelnud nii suur hulk lapsi, see näitab, et meie lapsed loevad palju ja julgevad loetu kohta ka arvamust avaldada – raamatute lugemine arendabki lapse iseseisvat mõtlemist, mis on kõige olulisem," ütles Evelin Ilves.

Nukitsa konkurss on Eesti Lastekirjanduse Keskuse poolt korraldatav lugejaküsitlus, kus kahe viimase aasta lastekirjandust hindavad lapsed ise. Laste lemmikkirjanik ja -kunstnik said auhinnaks pronksist Nukitsa kuju, Kultuurkapital pani kolmele edukamale kirjanikule ja kunstnikule välja ka rahalise preemia.

Täiskasvanud lasteraamatusõbrad hääletavad väljaspool põhikonkurssi, hääletajaid oli 380 ning selle kategooria võitjateks olid kirjanik Leelo Tungal ja kunstnik Piret Mildeberg.

Eesti Lastekirjanduse Keskus korraldab Nukitsa konkurssi alates 1992. aastast.

Varasematel aastatel on Nukitsa auhinna võitnud kirjanikud Voldemar Miller, Henno Käo (kahel korral), Edgar Valter, Ene-Maris Tali, Ira Lember, Janno Põldma, Andrus Kivirähk (kahel korral) ning kunstnikud Piret Niinepuu, Ulvi Kuusk, Edgar Valter (kahel korral), Tarmo Tali, Karel Korp, Heiki Ernits (kahel korral), Anni Mäger.

2010. aasta X Nukitsa konkursi võitjad kuulutati välja Balti Raamatumessi raames Nokia kontserdimajas.