Eesti lipu 120. aastapäeva tähistamise ettepaneku tegid riigikogus Eesti Üliõpilaste Seltsi (EÜS) saadikud Tiit Matsulevitš ja Tõnis Lukas. Temaatilise Eesti lipu aasta kuulutas välja aga president Arnold Rüütel, vana tippkommunist, nagu märgib SL Õhtuleht.

Ajaleht juhib tähelepanu ka sellele, et riigikantseleid, kuhu raha läheb, juhib Marten Kokk, kes kuulub samuti EÜS-i. Riigikantseleis töötab ka seltsi hiljutine esimees Marko Ringo.

Eesti Üliõpilaste Selts ei ole kunagi varjanud, et peab sinimustvalget oma lipuks. „Kummalisel kombel eraldas riik aga raha mitte riigilipu, vaid Eesti lipu päeva tähistamiseks,” nendib SL Õhtuleht. Üritusi organiseeriva komitee kulude katteks küsiti 57 000, EÜSi konverentsiks 50 000, jumalateenistuseks 15 000, tähistamiseks Otepääl 200 000 krooni.

Ajaleht ironiseerib, et kuivõrd valitsus andis raha veerand miljoni võrra vähem kui soovitud, siis ei pruugi pidustused tulla korporantlike traditsioonide väärilised, ent küsib viimaks: miks ei võiks omanik ise pidustusi finantseerida?