“Kõigil erakonna juhatuse liikmeil on mulje, et meie vastu on mitmelt poolt algatatud poliitiline kampaania,” ütles Andrejev laupäeval BNS-ile. Ta lisas, et EÜRP püüab kampaania algatajad välja selgitada ning kavatseb lähiajal esineda vastava poliitilise avaldusega.

“Erakonna esimehena lükkan kategooriliselt tagasi kõik väited, et Tallinna linna raha kasutati EÜRP finantseerimiseks,” ütles Andrejev. “Kui turvalisus- ja integratsiooniprojektide raha saajate seas oli EÜRP esindajaid, siis tulenes see sellest, et nende projektid olid paremad või teisi polnudki.”

Samas möönis Andrejev BNS-ile, et pole kursis kõigi dokumentide ja juhtumitega ning soostus, et ilmselt polnud raha jagamine ning järelkontroll selle üle tasemel.

EÜRP esimees nentis, et Tallinna abilinnapea Leivi Šeri ning tema alluvuses töötanud turvalisus- ja integratsiooniameti juhi Galina Pantšenko ümber puhkenud skandaal heitis varju erakonna mainele.

“Ent me ei kavatse neid asju seostada EÜRP kuulumisega Tallinna koalitsiooni,” ütles Andrejev. “Linna eelarve vastuvõtmise eel ei tohi koalitsiooni kõigutada.”

EÜRP esimees märkis, et erakond soovib Šerist vabanevat abilinnapea kohta säilitada ja endale jätta. “Meil on olemas kolm tugevat kandidaati sellele kohale,” ütles ta.

Andrejev ei soovinud kandidaatide nimesid veel avalikustada. “Kahtlemata tegi skandaal otsustamise neile inimestele raskemaks,” märkis ta.

EÜRP esimees soovib järgmisel nädalal kohtuda Tallinna linnapea Tõnis Paltsiga, et arutada nii koalitsiooni püsimist kui ka abilinnapea koha kandidaate. “Järgmisel nädalal arutame neid küsimusi ka Tallinna koalitsiooninõukogus,” lisas ta.

Andrejev ütles, et EÜRP arvates peab linnavalitsuse alles jääma ka turvalisus- ja integratsiooniamet. “Kui me suudame kas või natukenegi vähendada kuritegevust või narkomaaniat, oleme õigel teel,” ütles ta BNS-ile.