Matvere (33) suhtub enda valimisse tagasihoidlikult. “Niikaua masseerisid, kuni mõtlesin, et miks mitte,” sõnas ta ETV saates “Euruupor”.

Anneli Peebo (30) sõnul on viini kohalik meedia talle hakanud peale valituks osutumist palju tähelepanu pöörama, eestlannaga on tulekul mitmed kaaneintervjuud. “Viini ooper on minu üle uhke,” ütles Peebo ETVle.

“See ei ole teab mis imelugu minu jaoks, me oleme lihtsalt rääkivad pead,” ütles Matvere, viidates sellele, et saatejuhtide roll on stsenaariumiga kindlaks määratud.

Matvere sõnul olla Peebo olnud paarilise teada saamisel mures, et ega partner liiga lühike pole. Siiski peaksid Eurovisiooni õhtujuhtide pikkused Matvere sõnul klappima.

Matvere tunnistas ETVle, et talle “lõi kõigepealt latva vaht, mis Eurovisiooni saatejuhiks olemisega kaasneb. See on minu jaoks uudne”.

Matvere ja Peebo ei ole praeguseks veel kohtunud, kuid on korra telefonis vestelnud, teatas Postimees Online.

Eurovisiooni korraldajad valisid Peebo ja Matvere üheksa lõppvooru pääsenud kandidaadi hulgast. Lõppkontserdi juhi kandidaatidelt nõudsid konkursi korraldajad peale inglise ja prantsuse keele oskuse esinduslikku välimust, intelligentsust, huumoritunnetust ning lavakogemust.

Eurovisiooni korraldustoimkond võttis õhtujuhtide valikul kuulda Eurovisiooni tegemisel kaasa löövate välismaiste kaastöötajate nõuandeid. “Operaatoritelt ja režissööridelt palusime abi seetõttu, et nemad peavad hakkama tegema saatejuhtidega koostööd,” sõnas Eurovision 2002 pressiesindaja Raivo Suni. “Neil oli ka suur osa öelda, kas valitud saatejuhid üldse sobivad lavale.”

Metsosopran Anneli Peebo asus pärast Tallinna Muusikakeskkooli lõpetamist 1994. aastal õppima klassikalist laulu Viini Muusikaülikoolis. Alates 1997. aastast on ta erinevatel lavalaudadel astunud üles Viini Rahvusooperi ja Riigiooperi solistina, kus teda on saatnud suur edu.

Lisaks esinemistele ooperimajades on Anneli Peebo teinud kaasa muusikalise peategelasena mitmeid auhindu võitnud filmis “Les Lecons Ténébres”, mis valmis telekanalite France 3 ja Arte koostööna.

Marko Matvere on lõpetanud Tallinna Riikliku Konservatooriumi lavakunstikateedri XIV lennu ja töötab alates 1992. aastast näitlejana Tallinna Linnateatris. Matvere töötas aastatel 1987-1992 Pirgu Arenduskeskuses ja mängis Merle Karusoo näitetrupis. Alates 1989. aastast on ta tegev ansamblis Väikeste Lõõtspillide Ühing.

Matvere tööd on tunnustatud Voldemar Panso nimelise noore näitleja preemiaga 1989. aastal, peaauhinnaga Toruni rahvusvahelisel teatrifestivalil Kontakt ’92, Eesti Teatriliidu A. Lauteri nimelise preemiaga (1996) ja vabariikliku teatrifestivali Draama ‘97 parima meesnäitleja preemiaga.