„Professor Lauristini arvamusavaldus on kahetsusväärne. TÜ professor väidab, et Emori uuringut ei maksa tõsiselt võtta, kuna selle tellis radikaalne euroskeptiline organisatsioon. Professori sõnu on võimalik tõlgenda ainult nii, et AS Emor fabritseerib tellijale vajalikke tulemusi. Õiguslikus mõttes on tegu väga karmi süüdistusega,“ teatas Teabekeskus Oma Riik esimees Anti Poolamets.

„See tähendaks ju seda, et ka kõik need AS Emori uuringud, mis on tellitud mitmesuguste EV institutsioonide poolt, on pehmelt öeldes pettus. Kui euro kriitikud tellivad Emorilt uuringu, siis ei tasu neid Lauristini arvates uskuda, ent valitsuse samalt ettevõttelt tellitud uuringud peavad olema Eesti elu juhtimise aluseks. Kas Lauristin esineb siin propagandisti või sotsioloogina?“ küsis Poolamets.

"Marju Lauristin avaldas ka veendumust, et „referendum finantsküsimustes ei saa kunagi anda mõistlikke tulemusi, kuna inimesi juhivad sageli emotsioonid ja hirm.“ Professori arutluses on loogikaviga. Kui olla seisukohal, et 2003 aasta euroreferendumil tõepoolest hääletati ka euro küsimuses, siis peaks 2003 aastal ka finantsküsimusi puudutanud euroreferendum olema Lauristini hinnangul väär ja mõistlikke tulemusi mitte võimaldav."