Wagenknecht, kes vähem kui aasta tagasi reklaamis pronksiööd kui protesti rõhumise vastu, esitas nõukogule kokku viiest küsimusest koosneva päringu ning selgitas enda arusaama toimunud sündmustest, vahendavad
.

“Varsti pärast seda, kui algas Gruusia ja Venemaa sõjaline vastasseis, mille põhjustas Gruusia otsus rünnata Lõuna-Osseetia pealinna Tshinvalit, kutsus Eesti reservohvitseride kogu vabatahtlikke osalemaks missioonil toetamaks Gruusiat sõjas Venemaaga ning kandma ühtlasi ka sõjaväemundrit,” kirjutas Wagenknecht pöördumises ELi Nõukogule.

“Nende vabatahtlike hulgas oli kuuldavasti nii reserviste kui ka Kaitseliitu kuuluvaid inimesi,” jätkas saadik, kelle sõnul lendasid vabatahtlikud Thibilisisse valitsuse lennukiga, mis hiljem meedias ümber lükati.

Wagenknecht pärib nõukogult, kas nad olid teadlikud, et Eesti julgeolekujõud võtsid aktsioonist osa ning kui palju neid oli. Samuti soovib saadik teada, kas mõni Eesti kodanik osales ka otseselt sõjategevuses ning mida arvab nõukogu sellest, et vabatahtlikke kutsusid üles missioonil osalema Eesti kaitsejõudude ja valitsuse liikmed.

Euroopa parlamendiliikme Katrin Saksa sõnul on see järjekordne propagandavõte kahjustamaks Eesti mainet ning ta kontakteerus täna Wagenknechtiga ning tegi ühtlasi ettepaneku kohtuda.