Pöördumise allkirjastanud Euroopa Parlamendi liikme Urmas Paeti sõnul on Ukraina ülemraada vastu võtnud mitmeid olulisi seadusemuudatusi, mis aitavad vähendada korruptsiooni riigis. “Lisaks korruptsioonivastasele võitlusele, on Ukraina võimud ja ühiskond näidanud üles ka tugevat toetust inimõiguste kaitsele ja demokraatia edendamisele, võttes vastu diskriminiseerimisvastased muudatused oma töökoodeksis,” lisas ta.

Paet rõhutas, et nimetatud muudatustel oli suur parlamendi enamuse toetus, mis näitab Ukraina tugevat poliitilist tahet liikuda ELi suunas.

Europarlamendi liikmed rõhutasid oma kirjas, et peavad õigeks järgmisel aastal viisavabaduse kehtestamist nii Ukrainale kui Gruusiale. “Viisavabaduse andmisega näitab EL oma pühendumust idapartnerluspoliitikale,” ütles Urmas Paet. “Arvestades suurt majanduslikku, sõjalist ja poliitilist survet, mille all idapartnerid on, ning lisades sellesse loetellu veel ka propagandasõja, peab EL tegutsema kiiresti ja otsustavalt, et idapartnerlusriike motiveerida ja ELi suunal hoida,” lisas Paet.

Europarlamendi saadikud saatsid oma pöördumise Euroopa Ülemkogu eesistujale Donald Tuskile, Euroopa Komisjoni presidendile Jean-Claude Junckerile, Euroopa Liidu välisasjade kõrgele esindajale Federica Mogherinile, rände, siseasjade ja kodakondsuse volinikule Dimitris Avramopoulosele, laienemisvolinikule Johannes Hahnile ja õigus- ja tarbijaküsimuste ning soolise võrdõiguslikkuse volinikule Věra Jourovále.