Väliskomisjoni liige Tunne Kelam algatas Kohveri vabastamist nõudva paragrahvi Euroopa Rahvapartei fraktsioonis tekstis, sotsialistid ja liberaalid toetasid oma fraktsioonides sama sõnumit. "Maksimum, mida EP saab teha on avaldada oma resolutsioonis ühtselt ja selgelt solidaarsust Eestist röövitud EL kodanikuga ning nõuda tema viivitamatut vabastamist," ütles Kelam. "Mul on hea meel, et Kohveri teemal saavutati laiapõhjaline toetus."

Tunne Kelam tõstis esile EP realistlikku ja illusioonidevaba seisukohavõttu Venemaa tegevuse suhtes.

"EP nimetab asju õigete nimedega, nagu "Venemaa otsene ja kaudne sõjaline interventsioon Ukrainasse", "väljakuulutamata hübriidsõja pidamine" ning mõistab karmilt hukka Vene regulaarvägede kasutamist Ukrainas," ütles Kelam.

Euroopa Parlament tervitab Prantsuse valitsuses otsust Mistralide kohaletoimetamise katkestamisest. "Kuna Prantsuse presidendi seisukoht Mistralide suhtes on jäänud õige ebalevaks ning ilmselt loodetakse üha võimalusele, et lepingut täita, siis on EP resolutsioon tugev samm edasi täieliku relvaembargo sisseviimise suunas," väitis Kelam. "Oluline on see, et parlament kutsub kõiki liikmesriike üles peatama igasugused relvasaadetised, ka need, mida hetkel kehtestatud sanktsioonid ei kata ning väidab selgesõnaliselt, et Mistralide tehing on vastuolus EL relvaeksporti puudutava käitumiskoodeksiga 2008. aastast."

Eesti saadik juhtis tähelepanu asjaolule, et Prantsuse Mistral tüüpi rünnak-aluste üleandmine Venemaale praeguses olukorras tähendanuks Euroopa ühisväärtuste ja solidaarsuse punase joone ületamist. Ta kutsus üles järgima Euroopa Parlamendi liikmete pakutud alternatiivi – Mistralid Euroopa Liidu poolt ühiselt välja osta.