Komisjon nimetas enda esindajaks välispoliitika instituudi nõukogus Kalle Pallingu.

ELAK-il on Riigikogus Euroopa Liiduga seotud küsimustes otsustav ja koordineeriv roll.

ELAK kujundab koostöös teiste alatiste komisjonidega Riigikogu seisukoha EL-i õigusaktide eelnõude suhtes ning annab mandaadi Eesti seisukohtadele EL-i ministrite nõukogu kohtumisteks.

Riigikogu Euroopa Liidu asjade komisjoni aseesimehena üles seatud Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna (EKRE) liige Jaak Madison uut väljakutset ei karda ning lubab, et viib end Euroopa Liidu asjadega kurssi, rääkis ta eile Delfile.

"Ma ei nõustu kohe absoluutselt nende väidetega oponentide poolt, nagu me oleksime Euroopa Liidu vastased või tahaksime Euroopa Liitu lagundada. Seda me pole kunagi tahtnud. Me tahame, et Euroopa Liit koosneb liikmesriikidest, kus otsustusõigus on igal liikmesriigil endal: milline on su piimatootmis kvoodimäär või millist elektripirni võid sa lakke panna. Ma usun, et see on ainult tervendav, kui parlamendis on ka niiöelda kainelt kalkuleeriv partei, kes ei vaata suure eufooriaga kõiki Euroopast tulevaid direktiive ja eelnõusid. See on suureks eelduseks demokraatia arengul Eestis. Minu meelest on see positiivne, kui on esindatud ka niiöelda rafineeritud mõtlemine," rääkis Madison.