Leedu president Dalia Grybauskaitė ütles pärast ametisse nimetamist 2009. aastal ära poolest riigipea ametipalgast, mis ulatus 21 000 litini ehk 6100 euroni kuus. Leedu raudne leedi rääkis, et pool palka katab täielikult tema vajadused, kuna peale riigipea palga saab ta endise eurovolinikuna iga kuu netosummas 7900 eurot ka Euroopa Liidu kassast.

Toetust makstakse kolme aasta jooksul kõigile ametist lahkunud Euroopa Komisjoni volinikele, kui nende uuel ametipostil jääb palk eelnevale alla rohkem kui kaks korda. Toetus moodustab poole voliniku palgast. Kolmeks aastaks eeskuju näidates Grybauskaitė poolest palgast loobuski, seotud oli see otsus ka toonase majanduskriisi ja kasinusmeetmetega.

Enne presidendiks saamist oli Grybauskaitė Euroopa Komisjonis tööl olnud viis aastat. Kolme aasta jooksul sai ta Euroopa Liidult ligi 285 000 eurot, millelt tuli tal maksudena maksta 90 000 eurot.

Delfi kirjutas eile, et president Kersti Kaljulaid saab kuni kolm aastat lisaks 5200-eurosele presidendipalgale iga kuu ka ligi 12 000-eurost üleminekutoetust Euroopa kontrollikojast. Kontrollikojas oli Kaljulaidi töötasu 20 000 eurot.