Täna avaldatud esimene ELi korruptsioonivastase võitluse aruanne näitab, et rahvusvahelises võrdluses võib korruptsiooni taset Eestis pidada madalaks.
Laidetakse aga riigihangete vähest läbipaistvust ja erakondade rahastamise süsteemi.

"Korruptsioon õõnestab kodanike usaldust demokraatlike institutsioonide ja õigusriigi vastu, kahjustab Euroopa majandust ning jätab riigid ilma hädavajalikest maksutuludest. Liikmesriigid on viimastel aastatel olnud korruptsioonivastases võitluses aktiivsed, kuid tänane aruanne näitab, et palju on veel teha. Aruandes antakse soovitusi edasisteks meetmeteks ning ootan huviga, millal saan neid koostöös liikmesriikidega ellu viima hakata," ütles ELi siseasjade volinik Cecilia Malmström.

Lisaks ELi iga liikmesriigi olukorra analüüsile tutvustas Euroopa Komisjon täna ka kaht ulatuslikku arvamusküsitlust. Eurobaromeetri uuringu kohaselt on rohkem kui kolm neljandikku ELi kodanikest ja 65% eestlastest seisukohal, et korruptsioon on nende kodumaal laialt levinud.

Neli protsenti eestlastest ütleb, et neile on viimase aasta jooksul esitatud palve anda altkäemaksu või on neilt seda oodatud. See näitaja on Euroopa keskmisel tasemel. Neli kümnest Euroopa ettevõtjast on arvamusel, et korruptsioon takistab ettevõtlust.