Seekordne koosolek toimub Tallinnas vaid mõni päev enne, kui mullu 1. detsembril tööd alustanud Euroopa amet saab aastaseks, teatas ameti pressiesindaja.

"Kahepäevase koosoleku päevakord on tavapäraselt äärmiselt tihe ja mahukas. Seekordne kokkusaamine on aga eriline selle poolest, et ameti järelvalvekogu tuleb kokku IT-ameti peakorteri asukohariigis, Eestis, vaid mõni päev enne, kui täitub ameti esimene tegevusaasta ja seega on põhjust teha esimene suurem kokkuvõte saavutatust," sõnas IT-ameti tegevdirektor hr Krum Garkov.

"Mul on rõõm tõdeda, et ameti käivitamine on olnud edukas. Vähem kui aastaga on IT-amet asunud täies mahus täitma kõiki talle seatud ülesandeid ning ehitanud üles võimeka meeskonna," lisas ta.

2013.aastal võttis IT-amet Euroopa Komisjonilt edukalt üle teise põlvkonna Schengeni infosüsteemi SIS II, viisainfosüsteemi VIS ja sõrmejälgede võrdlemise EURODAC-süsteemi operatiivjuhtimise.

Samuti läksid ameti pädevusse kõik need tegevused, mis on seotud kolme süsteemi sideinfrastruktuuri haldamise ja nõuetekohase kontrolliga.

"Tallinnas algav nõupidamine on haldusnõukogule seitsmes. Meil on hea meel näha, et amet, mis alustas aasta tagasi vähem kui poole tosina töötajaga ning seisis koheselt silmitsi liikmesriikide kõrgete ootustega, on tänaseks kasvanud oma valdkonna usaldusväärseks teenusepakkujaks," ütles ameti haldusnõukogu esimees hr Matthias Taube.