Kohus, olles hinnanud asjaolusid, leidis, et Delfi artikkel jäätee lõhkumisest oli tasakaalustatud ning vastas kõigile vastutustundliku ajakirjanduse nõuetele. Samuti tuvastas kohus, et Delfi kommentaariumi suhtes kasutusele võetud meetmed, nagu automaatne filtreerimissüsteem; kasutustingimused ja teata-ja-võetakse-maha süsteem, olid kasutajate jaoks piisavalt lihtsad ning kergesti kasutatavad.

Kannatanu küll ei kasutanud Delfi loodud süsteeme, vaid pöördus Delfi poole kirjalikult.

Kohus leidis, et sellist teemat kajastades oleks Delfi pidanud ette nägema, et artikkel võib tekitada negatiivseid emotsioone paljudel isikutel, kes tasuta ja kiire jäätee asemele olid sunnitud kasutama praamiliiklust. Euroopa Inimõiguste Kohtu arvates oleks Delfi pidanud ette nägema, et mõni kommentaator võib postitada laevaettevõtte ning selle juhtide kohta arvamusi, mis ületavad lubatava kriitika piirid ning Delfi oleks pidanud kasutusele võtma meetmed, mis oleks vältinud kahju tekke kannatanule.

Johtuvalt eeltoodust, ning arvestades, et siseriiklikes kohtutes määrati Delfile 320 euro suurune kahjuhüvitis, leidis Euroopa kohus, et siseriiklike kohtute otsus oli õigustatud ja proportsionaalne Delfi väljendusvabaduse riive.

Delfi ja Eesti Päevalehe peatoimetaja Urmo Soonvald leiab, et see otsus muudab ühiskonnas veelgi aktiivsemaks diskussiooni, kas soovime Saksamaa kombel kaitsta anonüümsust väljendusvabaduse osana või sellest täielikult loobuda, nagu viis aastat tagasi katsetas Lõuna-Korea.

Lisaks on Soonvald seda meelt, et Inimõiguste kohtu otsuse alusel on olukord igal juhul selgem. "Delfi on olnud õigel teel seades sisse filtreerimissüsteemi ja tehes kasutajatele lihtsaks "pahade" kommentaaride kõrvaldamise. Edaspidi tuleb arvestada, et ka ajakirjanduslikult tasakaalus artikli puhul tuleb olenevalt teemast ja lugejate eeldatatavast reaktsioonist võtta ette samme vältimaks teiste isikute õiguste rikkumine kommentaatorite vahendusel," lausus Soonvald.

"Samas on mul hea meel tõdeda, et oleme viimaste aastate jooksul oluliselt tõhustanud halbade kommentaaride vastast võitlust. Meil on ametis viis moderaatorit, äärmiselt tõhus filter, lisaks püüame igal sammul rõhutada positiivsete kommentaaride tähtsust."
 

Vjatšeslav Leedo andis Delfi kohtusse pärast 2006. aastal avaldatud artiklit "SLK lõhkus plaanitava jäätrassi", sest teda häirisid loo juures ilmunud kommentaarid.