“Ei arva sellepärast, et siiamaani on kõik see asi ju nii metsa läinud,” põhjendas tädi Maali. “Ei taha televiisorist nende poliitikute nägusid ka näha, veel vähem nende juttu kuulda. Nad valetavad ju lausa suhu.”

Amalia Plank sõnas, et tema on eestiaegne inimene ja praegune elu on Eesti ajaga võrreldes farss.

President Lennart Meri ütles läinud nädalal, et valitsus pole tädi Maalile ELi eeliseid lihtsas keeles selgitanud.

Amalia Plank tunnistaski, et ega maal üldse keegi eriti Euroopa Liidust ei räägi. Midagi head tema meelest euroliidust oodata ei ole.

“Piimatootmine jääb ju ELis kohe sirgelt ära,” pahandas tädi Maali. “Kogu aeg karjutakse, mis nõudmised ELis on. Nii palju totakaid nõudmisi, praegu saab piima nii puhtalt kätte ilma euronõuetetagi.”

Tädi Maali kardab, et praegune pisku pension võib veelgi väheneda. Sellest on ta kindel, et EL töötutele maksma ei hakka. Uusi töökohti ta juurde tulevat ei usu.

Amalie Kane (70) Saaremaalt Leisi vallast ütles, et euroliidust pole midagi head loota ja tema ei taha sinna minna.

“Ei ole ikka selge küll, mis asi ta on, ” tunnistas Amalie Maripuu (70) Muhu saarelt Pärase külast.

Amalie Müür (95) Tõrvast kardab, et kui Eesti euroliitu astuv, siis hakkab leivapäts 30 krooni maksma. “Siis sure tõesti nälga ära,” nentis ta.

Riigikantselei euronõunik Paavo Palk märkis, et tädi Maali arvamust iseloomustab mure oleviku ja tuleviku pärast. “Kuid samas loodavad inimesed ikkagi paremat,” ütles Palk. “Usun, et see on põhjendatud.”