Küsitletud inimestest 50 protsenti peab ELi "heaks asjaks", võrreldes 2011. aasta novembriga on meelsus paranenud kolme protsendipunkti võrra.

Eesti inimestest 53 protsenti leidis, et Eesti kuulumine Euroopa Liitu on positiivne.

Oluliselt vähem kui EL-is keskmiselt oli Eestis inimesi, kes leidsid, et EL-i kuulumine on halb. Kui EL-is keskmiselt oli sellel arvamusel 16 protsenti küsitletutest, siis Eestis üheksa protsenti.

Samas lahknevad endiselt inimeste arvamused küsimuses, kas nende arvamus ELi tasandil loeb või mitte. 54 protsenti vastanutest on seisukohal, et nende arvamus ei loe ning 42 protsenti inimestest usub, et nende arvamus loeb.

Seejuures ütlesid 57 protsenti küsitletutest, et EP valimistel osalemine on parim võimalus endast märku anda. Veerand vastanutest teadsid, et valimised toimuvad kahe aasta pärast.

Erakondade kandidaadid komisjoni juhi kohale

Huvitava tulemusena oli 54 protsenti vastanutest seisukohal, et kui iga Euroopa tasandil tegutsev erakond käiks välja oma kandidaadi Euroopa Komisjoni presidendi kohale, läheksid nad suurema tõenäosusega valima.

Oodatava tulemusena on eurooplaste jaoks majanduskriisiga võitlemisel kõige olulisemaks töökohtade loomine ja töötusega võitlemine, vastaval seisukohal oli 72 protsenti vastanutest.

Eurobaromeetri küsitlus toimus 2.–17. juunini, oma vastused andsid nii eelpool mainitule kui teistele küsimustele 26.622 kodanikku ELi 27 liikmesriigist. Tutvu üleval asuva lingi kaudu lähemalt uuringu tulemustega.