Päevaleht kirjutas täna, et rahvusringhäälingu juhatuse esimees Margus Allikmaa sekkus sporditoimetuse sõltumatusesse ja nõudis tipp-poliitikute nimesid kasutades kindlate ülekannete eetrisse laskmist. Ühtlasi kirjutas Allikmaa ette, et keskerakondlasi ei tohi intervjueerida. Need süüdistused on kirjas esildises, mille ERR-i sporditoimetus tegi ringhäälingunõukogule. Allikmaa hinnangul on ERR-i sõltumatusega kõik korras.

"Need teemad koos oma õppetundidega jäid maha eelmisse kevadesse, mul ei ole midagi lisada," ütles Pruuli Delfile vastuseks küsimustele, mis olid seotud tänases Eesti Päevalehes avaldatud looga.

"Praegu kulgeb töö nii normaalselt kui see valimiseelses ülepingestatuses võimalik. Mõned viimastel nädalatel ülestõstetud juhtumid ERR-i kallutatusest näivad otsitutena, meie asi on muidugi hoolitseda, et selliseid näiteid oleks võimalikult vähe," lisas Pruuli.

Tänavu jaanuaris jõudis aga eetrisse kodumaise mammutsarja "Õnne 13" värske osa, kus oli taas ekraanil ka sotsiaaldemokraatide peasekretär ja Pärnumaa esinumber Indrek Saar, kes ilmus mõne osa eest Are (keda mängib Saare abikaasa Ülle Lichtfeldt) eksmehe Raimina välja naise pulmade eel segadust külvama. Või hoopis valimiste eel nägu näitama? Olukorda ilmestas asjaolu, et Saare tegelaskuju sarjas sotside "maskoti" Tammsaare teemaks võttis.

Eesti Rahvusringhäälingu (ERR) ajakirjanduseetika nõuniku Tarmu Tammerki hinnangul oli sotside nimekirjas riigikokku kandideeriva Indrek Saare ilmumine "Õnne" seriaali küll kergem juhtum kui esinemine mõnes jutusaates, kuid mängu ilu huvides oleks võinud see siiski olemata olla.

Samuti tekitas furoori reformierakondlase Rein Langi Raadio 2 saates "Olukorrast riigis" kaasalöömise plaan. Rahvusringhäälingu juhatuse esimees Margus Allikmaa välistas aga hiljem selle võimaluse.