ETV peatoimetaja Heidi Pruuli ei saa rääkida kõikide töötajate nimel, kuid väljendas enda ja oma lähemate kolleegide mõtteid.

Pruuli sõnul on täna, vähem kui nädal pärast nõukogu otsust jätta Margus Allikmaa ametisse, vara midagi öelda. "Kõik probleemid, mis on olnud, ei lahku ju päevapealt," tõdes Pruuli. "Kogu organisatsioon on olnud üle kuu aja turbulentsis. Normaalse olukorra taastamine võtab aega."

"Praegu jääb ebaõigluse tunne paljude inimeste hinge," ütles Pruuli Delfile. "Kaks oma ala professionaali on pidanud lahkuma, sest muud lahendust ei suudetud välja mõelda."

Täna oli viimane tööpäev sporditoimetuse juhil Marko Kaljuveeril ja 1. juunist lahkub juhatuse liige Hanno Tomberg.

Pruuli sõnul on põhiline küsimus see, kas lubadused, mis kollektiivile anti, ka reaalselt toimivad ja kui kaua need peavad, või käidi need välja olude sunnil.

Pruuli sõnul on lubatud töötajatele, et edaspidi võetakse ERRis otsuseid vastu konsensuslikumalt, et programmilistesse küsimustesse ülevalt poolt ei sekkuta ning huvigruppide survele ei tulda vastu. "Need on asjad, mis ei oleks tohtinud paigast ära ollagi," ütles Pruuli.

Pruuli ei soovinud öelda, kas ja kes ERRi töötajatest veel lisaks Hanno Tombergile ja Marko Kaljuveerile lahkuda soovivad. Vähemalt esialgu lubas ta ise jätkata.

"Meie jaoks on töö, mida me teeme, tähtis,“ rääkis Pruuli. "Kui oled professionaal, siis ei saa endale kannapöördeid lubada." Samas rõhutas Pruuli, et töökliima peab olema ühiseid väärtusi toetav.

Juhatuse esimees Margus Allikmaa kutsus ERRi juhatusse BNSi vastutava peatoimetaja Ainar Ruussaare, kes on varem juhtinud ETVd.

Pruuli hinnangul on Ruussaarel ERRis usalduskrediiti. "Ta on oma varasema tegevusega näidanud end võimeka juhina," sõnas Pruuli.

ETV poliitikasaadete toimetuse juhataja Andres Kuusk andis Delfile napi kommenaari. "Sõda on läbi," ütles Kuusk, kes ei soovinud rohkem ERRi juhtimist puudutavatel teemadel sõna võtta, soovides keskenduda oma tööle.