Normet selgitas Delfile, et Haloneni ja Ansipit kujutanud sketšis puudutati korraga kahte teemat.

"Esiteks asjaolu, et Eesti peaminister Andrus Ansip on olnud ametis rekordilised seitse aastat ning võitis taas tänavused parlamendivalimised, olles sellega omandanud Eesti poliitilises süsteemis üleelusuurused mõõtmed," mõtestas ta sketši lahti.

Teiseks tõi Normet välja, et väga paljud eestlased töötavad masuajal Soomes või otsivad sealt muud teenistust ning sellega on kaasnenud ka mitmeid kahetsusväärseid probleeme nagu Eesti päritoluga kuritegevuse, liiklusrikkumiste kasv Soomes.

Soomlaste võimalik kättemaks

"Sketš kujutab absurdi võtmes võimalikku soomlaste kättemaksu," ütles Normet. "Sellel ei ole mingit pistmist soomlaste ja eestlaste suhetega, samuti ei ole sketšis kujutatud Hiid-Halose karakteril reaalseid ühisjooni Soome Vabariigi presidendi Tarja Halosega, keda me väga austame ning tunneme kui väga head Eesti sõpra."

Normet lisas, et võib-olla kõik soomlased seda isegi ei tea, aga Tarja Halonen armastab Eestis puhkamas käia ning oskab ka eesti keelt, mida eestlased hindavad väga kõrgelt.

Eesti vaatajal on musta huumori soont

"Vaatajate reaktsioonide põhjal võib öelda, et Eesti vaatajail on musta huumori mõistmise soon täitsa olemas," hindas ETV peatoimetaja Heidi Pruuli.

Pruuli sõnul oli "Tujurikkuja" tänavune teemadevalik programmi tervikpildis sotsiaalkriitilisem kui varem, tundlikke sketše oli teisigi peale Ansipi-Haloneni sketši.

"Tegu on erksa sotsiaalse närviga ja politoloogiharidusega autorite grupiga, kelle loomingulisi valikuid usaldame," kinnitas Pruuli.

Pruuli sõnul on "Tujurikkuja" ETV huumori- ja absurdisaade, mis võtab kokku ja pöörab absurdi võtmesse aasta jooksul "õhus" olnud teemad.