Vägistamised on aset leidnud kõrvalistes kohtades. Kaks Raadil, üks Tähe tänaval. Ohvriks valib vägistaja keskealisi naisi. Viimati ründas kurjategija naist 9. oktoobri õhtul Raadil üksildases kohas ning sundis vahekorda astuma, kirjutas SL Õhtuleht.

“Ei välista, et vägistamised on toime pannud üks ja sama mees,” ütles Tartu politseiprefekt Aivar Otsalt. Eeluurimise huvides ei soovinud ta spekuleerida, kas vägistaja hingel võib olla rohkem kui kolm kuritegu.

“Raadi kant on ajast aega olnud üks Tartu kuumemaid, krimilood on siin tavalised,” ütles Raadi kalmistu ülevaataja Doff Petolai. “Kuuldavasti pandi kaks viimast vägistamist toime päeval. Paar nädalat on pinged ülevad, siis läheb elu vanaviisi edasi.”

Petolai sõnul liigub Raadil imelikke tüüpe keskmisest rohkem. “Lubja tänava vangidemaja asukad pekstakse päevaks linna peale, nad peavad kusagil päeva mööda saatma, alles õhtuks saavad katuse alla ja supile,” sõnas ta. “Mõni käib surnuaias vanadel haudadel istumas ja viina viskamas, aga suuremat tüli pole sellest tekkinud.”

“Töö vägistaja tabamiseks käib,” lausus Tartu politsei avalike suhete juht Eduard Vismann. Politsei kontrollib kahtlase taustaga inimesi, kelle hulka kuuluvad varem vägistamise või vägistamiskatse eest karistust kandnud või kes on toime pannud sugukõlvatuid tegusid, selgitas ta.

Esialgsetel politsei andmetel on sarivägistamises kahtlustatav vene keelt kõnelev umbes 30-40-aastane lühikest kasvu kõhna kehaehitusega mees. Kahtlusalune kannab tumedat nahktagi, tumedaid pükse ja nokamütsi.

Politsei soovitab naistel vältida üksi pimedal ajal kõrvalistes kohtades viibimist.