Teisipäeval startis Tallinnas igakevadine põtrade tänavajooks, nendib harjumaa päästeameti koduleheküljel Kirill Teiter. Esimene põder jõudis linna Pääsküla kandis ja teda nähti Varbola tn 11 aia ääres kell 18.06.

Kell 18.20 jõudis põder Hiiu Suurtüki ja Harku tänava ristmikule. Kell 18.36 oli ta juba Harku tn 22 hoovis. Kell 18.39 leidsid päästjad põdra üles ja üritasid teda uinutada, kuid loom lippas käest minema.

Kell 18.52 jooksis põder suusahüppetorni juures metsa. Kell 19.45 nähti põtra Nõmme mäel. Kell 19.53 väisas põder Rahumäe kalmistut.

Kell 20.13 kadus põder Tondi kandis silmist ja pärast pooletunnist ringiajamist tulid päästjad tulema.

Ka kolmapäeval kell 6.07 teatati, et põder on Järvel, Virve tn 2 hoovis. Kell 7.11 tõsteti uimastatud põder konteinerisse ja viidi mööda Viljandi maanteed kaugemale kodumetsa, kuid põder ei ärganud.

Loom toodi tagasi Mustamäe baasi ja anti üle järgmisele vahetusele. Peagi kooles loom ära ja ta viidi minema.

Kas see oli Varbola põder või mõni teine, ei osanud mehed öelda.

Põder on küll armas loom, kuid hirmunud ja üsna kogukas, linnakärast paanikasse sattudes võib ta vanainimese või titekäruga emme pikali joosta ja inimestele raskeid vigastusi tekitada, manitseb Teiter.

Lähenevat põtra nähes on targem eest kõrvale astuda või nurga (puu, posti) taha peitu pugeda.

Uudishimulikke lapsi tuleb põdrast kaugemal hoida.

Kui põtra ei jõuta uinutada, siis tuleb talle anda võimalus teda hulluks ajavast suurlinna möllust segamatult lahkuda. See tähendab, et põtra ei tohi ringiratast ümber piirata ja vaatama jääda, sest kui põdral pole lahkumisteed, muutub ta agressiivseks ja murrab läbi.

Autoga sõites on kõige mõistlikum kiirus maha võtta, et saaks kohe peatuda. Põder võib teele tormates auto lömmi litsuda. Mitte mingil juhul ei tohi tuututada, see ajab põdra veelgi enam ärevusse.