"Tuleb arvestada ka sellega, et paljud väiksed liiklejad teevad linnatänavatel piltlikult öeldes alles esimesi iseseisvaid samme,“ ütles abilinnapea Mihhail Kõlvart. „Tagagem lastele turvaline koolitee, kooliaasta algus eeldab kõigilt liiklejailt kõrgendatud tähelepanu.“

Tallinna transpordiamet on kooliaasta alguseks uuendanud lasteasutuste juures olevate ülekäiguradade märgistust ning rajanud ka kaks uut fooriobjekti. Turvalise koolitee tagamiseks on paigaldatud ka ristmikele ja ülekäiguradadele täiendavat turvavalgustust paigaldatud. Esimestel koolipäevadel aitavad koolide juures asuvatel ülekäiguradadel lisaks liikluspolitseinikele turvalisust tagada ka MuPo ametnikud.

„Autojuhid peavad arvestama hommikusel tipptunnil liiklustiheduse tunduva suurenemisega ning seega tööle kiirustamise vältimiseks piisavalt aega varuma,“ rõhutas Kõlvart.

Jalakäijate ja just eriti koolilaste ohutuse tagamiseks käivitatakse 1. septembrist kaks uut fooriobjekti, mis asuvad Lubja tn ja Vilmsi tn ristmikul ning Torupilli Selveri juures Vesivärava tn ja Vilmsi tn ristmikul. Lisaks valgusfooridele paigaldati ülekäiguraja erivalgustus, rajati täiendavad ohutussaared ning rajati ka Lubja ja Lasnamäe tn vaheline kõnnitee.