Sisseastujatele on EBSis järgmised stipendiumivõimalused:
Tippõppuri stipendium  annab bakalaureuseõppesse astujale 100%-lise õppemaksuvabastuse üheks õppeaastaks tingimustel, et tema emakeele, inglise keele ning matemaatika või füüsika või keemia (kandidaadi valikul üks kolmest) riigieksamite aritmeetiline keskmine on vähemalt 90 punkti või kes on saavutanud vabariiklikul majandusolümpiaadil esimese koha. Samuti on nõutud vastuvõtutingimuste täitmine ning sisseastumisvestluse tulemus vähemalt 9 punkti. Tippõppuri stipendium jätkub ka 2. ja 3. kursusel, kui üliõpilane on eelneva kursuse edukalt läbinud.

Eduka õppuri stipendiumid määratakse bakalaureuse- ja magistriõppe sisseastujatele üheks õppeaastaks. 50%-line õppemaksuvabastus määratakse 2 bakalaureuseõppe ja 1 magistriõppe sisseastujale, 30%-line õppemaksuvabastus 3 bakalaureuseõppe ja 2 magistriõppe sisseastujale, 20%-line õppemaksuvabastus 3 bakalaureuseõppe ja 2 magistriõppe sisseastujale. Stipendiumid määratakse sisseastumistulemuste pingerea põhjal hiljemalt 18. juuliks 2014.

EBS Vilistlasfondi stipendiumi väärtus on 1000 eurot. Stipendiumi eesmärgiks on toetada ambitsioonikat ja ettevõtlikku noort tema bakalaureuseõpingutes.

EBSi vilistlaste abil kogutud rahasumma abil toetatakse üht sisseastujat, kelles nähakse kõige enam perspektiivi tulevikus midagi suurt korda saata, kuid kellel on tarvis toetust õpingute alustamiseks. Vilistlasfondi stipendiumile saavad kandideerida kõik EBSi bakalaureuseõppesse sisseastujad, kes on esitanud vabas vormis motivatsioonikirja, mis toob välja kandidaadi tegevuse ettevõtluse ja ühiskondliku aktiivsuse vallas ning isiklikud arenguperspektiivid. Stipendiumi määramisel võetakse aluseks kandidaadi ettevõtlikkus, aktiivsus ja ambitsioonikus. Kandidaadi sobivust stipendiumile hinnatakse lisaks motivatsioonikirjale vestluse põhjal. Motivatsioonikirjad on oodatud aadressile fond@ebs.ee hiljemalt 11.08.2014.

Noore ema stipendium on 80%-line õppemaksuvabastus kuni 3-aastaste laste emadele, mis on mõeldud kuni viiele magistriõppe sisseastujale. EBSi stipendiumikomisjonil õigus jagada osa stipendiume 40%-seks, et stipendiumivõimalus oleks rohkematel kandidaatidel. Stipendiumi taotlemise ajal peab olema noore ema laps alla 3 eluaasta (õppima asumise semestri alguse seisuga). Kandideerija võib õppima asuda ka osakoormusega. Sellisel juhul arvestatakse õppemaksuvabastuse protsent vastaval semestril deklareeritud ainete õppemaksust. Stipendiumi taotlemiseks tuleb esitada sisseastumiseks nõutavad dokumendid hiljemalt 15. juuliks. Lisaks tuleb esitada avaldus stipendiumile kandideerimise kohta (vabas vormis) ja lapse sünnitunnistuse koopia.

Juhul kui kandideerijaid on rohkem kui kohti, siis jagatakse stipendiumid pingerea alusel, mille moodustavad sisseastumiseksamid ja eelneva haridusetaseme keskmise hinde koondtulemus. 

Infot kõikide EBSi sisseastujate stipendiumide kohta vaata SIIT.

Jaga
Kommentaarid