„Sündmus on mulle isiklikult väga raske. Tundsin Maidot alates 1993. aastast, kui töötasime pilootidena Tartus,” ütles Delfile Lubi, kelle sõnul oli Veebel talle parimaid sõpru.

„Alates 1997. aastast töötasime koos Estonian Airis ja alates 2006. aastast juhtisime pilootide kollektiivi,” meenutas Lubi. „Olime ka perekonniti tihedalt seotud ja võtsime koos ette mitmeid unustamatuid reise,” sõnas Lubi ja avaldas Veebeli perekonnale kaastunnet.

„Maido oli äärmiselt vahetu, sõbralik, aus ja täpne ning alati hea huumorimeelega piloot, kelle panus Eesti lennundusele on äärmiselt suur,” ütles Lubi sõbra kohta, keda tundis pea 20 aastat.

„Nii palju kui ma tean, siis ta lendas osalise koormusega Tartus Pakker Avios, mis on piloodiõppega tegelev ettevõte, osaliselt töötas ta Lennuakadeemias, samuti Tartus, ja samuti osalise koormusega Läti lennuameti juures eksamilende tehes,” selgitas Lubi, mis tööd Veebel Lätis tegi.

Kuidas õnnetus juhtuda võis, peab Lubi sõnul selguma menetluse käigus, küll aga kinnitas ta, et Veebelil oli ka väikelennukitega lendamises ohtralt kogemusi.