Eesti Moskva saatkonna konsul kohtus täna Eston Kohveriga Pihkva eeluurimisvanglas. Kohtumise ajaks ei olnud Pihkva oblastikohtus Eston Kohverile veel otsust edastatud. Otsuse edastamiseks on aega viis päeva ning pärast seda edasikaebamise otsustamiseks kümme päeva.

Konsul sai Kohverile rääkida Eesti riigi ja rahva ning partnerite protesti- ja toetusavaldustest, samuti president Toomas Hendrik Ilvese üleskutsest kanda tema toetuseks kollast linti, teatas välisministeeriumi pressitalitus.

Eston Kohver palus edasi anda tänusõnad Eesti rahvale ning siiralt tänada kõiki toetusavalduste eest. Kohverit liigutas, et tema peale mõeldakse. Kohver on vaatamata kõigele säilitanud oma kindlameelsuse ning huumorimeele.

Konsul kinnitas Kohverile, et jätkab tema külastamist ning järgmine kohtumine toimub uuesti esimesel võimalusel.

Kaljurand lahkuvale suursaadikule: rahvusvaheline üldsus jälgib Estoni Kohveri käekäiku

Välisminister Marina Kaljurand kõneles täna kohtumisel ametist lahkuva Venemaa suursaadikuga Eestis Juri Merzljakoviga Eston Kohverist ning teistest kahepoolsete suhete küsimustest.

Välisminister kordas Venemaa saadikule üle, et Eesti mõistab teravalt hukka Eston Kohveri suhtes tehtud kohtuotsuse ja kogu tema üle peetud kohtuprotsessi, teatas ministeeriumi pressitalitus.

„Kohtuotsus ei muuda meie seisukohta ja me nõuame jätkuvalt Eston Kohveri viivitamatut vabastamist. Eston Kohveri kinnipidamine ja süüdimõistmine on rahvusvahelise õiguse tõsine rikkumine,“ sõnas välisminister. Kaljurand rõhutas saadikule, et Eesti ja rahvusvaheline üldsus jälgib väga tähelepanelikult toimuvat.

Kaljuranna sõnul ootab Eesti Venemaa ametivõimudelt Eston Kohveri suhtes tehtud kohtuotsuse edastamist ning selgitusi edasise osas.

Välisminister avaldas rahulolematust, et Eesti arstil ei ole võimaldatud Kohverit Pihkvas külastada.