Tunniajase vestluse käigus rõhutas Eston Kohver taas, kuivõrd olulised on tema jaoks regulaarsed kohtumised konsuliga, sõnumid kodustelt, uudised Eestist ning teadmine, et tal on nii Eestis kui ka rahvusvaheliselt tugev toetus.

Kohtumisel selgus, et Vene riigi poolt määratud advokaat pole Eston Kohveriga suhelnud juba alates 31. oktoobrist. Samuti vaatamata meile antud lubadustele pole ta aidanud korraldada telefonisuhtlust lähedastega.

Eesti on taotlenud Venemaa võimudelt Eesti arstile luba Kohveri meditsiiniliseks läbivaatuseks, kuid Vene võimud ei ole nendele taotlustele seni vastanud. Samuti ei ole Vene võimud andnud piisavaid ega veenvaid põhjendusi psühhiaatrilise ekspertiisi läbiviimiseks. Eesti ei pea ekspertiisi läbiviimist õigustatuks.

Eesti riik jätkab jõupingutusi ebaseaduslikult kinni peetud Eston Kohveri viivitamatuks vabastamiseks ja naasmiseks Eestisse.

Eston Kohver rööviti Eesti-Vene piirilt Eesti poolelt 5. septembril ja viidi Moskvasse Lefortovo vanglasse, kus teda süüdistatakse spionaažis.