"Kui nüüd kasutada võimalust südant puistata, siis olen isegi tundnud - ja kahjuks mitte harva - samasugust jõuetust edastatud sõnumite eiramisega seoses," tunnistas Šank. "Ja paraku mitte ainult mina ja Ummelas - meiesuguseid on Eesti riigis üha rohkem."

Šank tõi näiteks, et kui ta loeb eilsest Päevalehest Andrus Kivirähki kolumni "Ettur ja riigimehed", siis tahab ta sellele nii kahe käel alla kirjutada kui ka püstitada küsimuse Eesti praeguste võimurite kuritegelikust ja üle ääre ajavast hoolimatusest.

"Mina küll ei tea kedagi, kes tunneks kedagi, kes ei tauniks ansiplikku ülbust õpetajate, omavalitsuste... kelle iganes suhtes," ütles Šank. "Kuid ometi see võim püsib selgelt juba liiga palju aastaid."

"Kas selles pole süüd ka meie peavoolumeedial?" küsis Šank ja lisas, et tema hinnangul ongi see Ummelase appikarje põhjuseks.

Tallinna Televisiooni peatoimetaja Mart Ummelas saatis eile suuremate päevalehtede arvamustoimetajatele kirja, milles teatab, et Tallinna Televisioon ei talu enam kõrgkultuurilist ja -informatiivset poliitilist boikoteerimist ning alustab lehtede vastu kõigi vahenditega võitlust.