"Soovime jagada mehhaniseeritud üksusega seotud kogemusi eestlastele, kes saavad lisaks soomustransportööridele oma käsutusse ka jalaväe lahingumasinad," ütles kompaniiülem kapten Theo Kliensorge. Roomikutel jalaväe lahingumasinate hanke tõttu puutuvad ka Eesti kaitseväelased peagi kokku sarnaste väljakutsetega nagu USA sõdurid, kes kasutavad 30-millimeetrise kiirlaskekahuriga ja 28 tonni kaaluvaid Bradley jalaväe lahingumasinaid.

"Näiteks liikumine punktist A punkti B tsiviiltaristut kahjustamata on üks osa soomusüksuse igapäevaelust, millega hakkab ka Eesti 1. jalaväebrigaad peagi kokku puutuma. Siinkohal saame oma kohalolekuga eeltööd juba veidi ära teha," ütles kapten Kliensorge.

Esimesena saabusid Tapale kolm 18-tonnist ratastel soomustransportööri Stryker koos neid toetavate tagalasõidukitega. Septembri lõpus ja oktoobri alguses saabuvad Eestisse ülejäänud kompanii käsutuses olevad soomukid Stryker ja jalaväe lahingumasinad Bradley. Lisaks soomustransportööridele ja jalaväe lahingumasinatele saabuvad lähiajal Eestisse ka vajalikud juhtimis- ja tagalatoetusmasinad.

Eestisse saabuv 8. ratsaväerügemendi 2. pataljoni allüksus paikneb Ameerika Ühendriikide Texase osariigis asuvas Fort Hoodi sõjaväebaasis ning kuulub 1. ratsaväediviisi 1. brigaadi koosseisu. 8. ratsaväerügement osales Teise maailmasõja lahingutes ning võttis osa sõjalistest operatsioonidest Koreas ja Vietnamis. Lisaks on üksus osalenud missioonidel Bosnias ja Iraagis.

1. jalaväebrigaad on Eesti kaitseväe peamine manööverüksus, kuhu kuulub enamik ajateenistuse jooksul väljaõpetatavatest üksustest. Brigaadi koosseisu kuulub ka elukutselistest kaitseväelastest koosnev kiirreageerimisvõimega jalaväepataljon Scoutspataljon, kelle käsutusse antakse Eestile hangitavad jalaväe lahingumasinad CV-90.

Eestisse saabuv Ühendriikide soomusüksus vahetab välja praegu siin paikneva ja Eesti kaitseväelastega koos harjutava 173. õhudessantbrigaadi allüksuse.