„Esimene lumi on ootamatu eriti väikeautodele,“ sõnas Delfile Tallinna Autobussikoondise suhtekorraldusjuht Sirje Roht, kelle sõnul ongi kõige suuremaks probleemiks just väikeautod, mis sõidavad aeglaselt ning ei saa foori tagant minema.

Nii moodustuvadki ummikud ja autobussid, mis sõidavad aastaringselt kasutatava mustriga rehvidega, jäävad graafikust maha. „Suurem hilinemine oli 32 minutit, see juhtus liinil nr 32,“ lausus Roht, märkides, et teed on libedad eriti mägedel, kuna lumi on rataste all kokku sõidetud.

„Kõik saavad turvaliselt koju, aga hiljem kui graafik ette näeb,“ lohutas Roht bussireisijaid. Rohu sõnul on vaatamata kaosele liikluses juhtunud vaid kaks pisiavariid, kus bussidele on tagant sisse sõidetud.

Bussikoondise teatel sõidavad küll kõik bussid liinidel ja bussiliiklus linnas tervikuna toimib, kuid bussid hilinevad graafikus 10-30 minutit sõltuvalt liinist, liiklusoludest ja avariide tõttu massiliselt tekkinud ummikutest.

Ka trollidel on liikluses probleeme. Trollidispetšeri sõnul on kõige raskem just uutel madalapõhjalistel trollidel, mis ei saa üldse sõidetud ja mis jäävad pidevalt peatusest välja sõites lumme kinni. Ka segavad trollide liiklust väikeautod.

Rõõmustada võivad trammiga koju sõitjad, trammidispetšeri sõnul ei valmista sulalumi trammiliiklusele takistusi.

Tallinna bussijaamast öeldi Delfile, et kõik bussid liiguvad graafikujärgselt ning hilinemistest ei ole teateid saadud.

Tallinna abiliinitelefonilt 1345 selgitati Delfile, et pidev lumekoristus käib kogu aeg ja kaebusi koristamata tänavate kohta on laekunud vähe. “Tipptundidel on ka tänavakoristus häiritud, masinad ei saa liikuma,” selgitati abitelefonilt.