Alkoholi tarvitamine ebaeetilise laskeharjutuse ajal on üks väheseid pildiskandaaliga seotud seiku, mida Laar on seni kindlalt eitanud, meenutab Postimees. Tulistamises osalemist tunnistas Laar eelmisel nädalal ning vabandas ühtlasi Savisaare ees.

Teisipäeva pärastlõunal seisavad kaitseväe juhataja admiral Tarmo Kõuts ja peainspektor major Einar Laigna parlamendi riigikaitsekomisjoni ees, et kahe aasta tagune maipäev Riigikogu liikmete ees üksipulgi lahti harutada.

Mis aga tookord täpselt toimus, pole veel täpselt selge. Päeva jooksul olid Laari Võrumaa-visiidiga seotud nii paljud kaitseväe ohvitserid, et Laigna pole jõudnud neid kõiki veel küsitleda.

Laskmisharjutuse juures viibinud ohvitserid esitasid järgmisel päeval Savisaare pildi tulistamise fakti kohta ettekande peastaabi tollasele ülemale Ants Laaneotsale.

Vastuseks Postimehe küsimusele, mida riigikaitsekomisjoni esimees Tiit Tammsaar loodab admiral Kõutsilt pildiskandaali kohta kuulda, vastas too: “Tõde, tõde ja ainult tõde.”

Keskerakonna abiesimees Sven Mikser ütles, et opositsioon esitab Laarile kindlasti umbusaldusavalduse eelnõu, kuid ootab enne ära nn Laigna komisjoni ettekande.

“Me ootame ettekandest vastust küsimusele, mis tol päeval toimus,” ütles Mikser. “Laari versioon ja ajalehe Kesknädal esitatud versioon ei lange seni päriselt kokku ning ka peaministri mälu pole veel päriselt taastunud.”