“ERSO on minu juhtimise all töötanud 11 aastat ja selle aja jooksul on meil käinud erinevaid kontrolle ja komisjone, lisaks pea igal aastal soliidsed auditeerimisfirmad. Kõikide nende järeldus on, et ERSO-s on asjad korras,” ütles Siitan intervjuus Eesti Päevalehele.

Nii kultuuriminister Laine Jänes kui ka kantsler Siim Sukles on väitnud, et ERSO-s puudub dokumendiregister ja selle tõttu pole uus direktori kohusetäitja saanud end toimuvaga kurssigi viia.

“See on absoluutselt puhas vale, väidab Siitan. “Kui ERSO asjaajamises oleks nii jäme puudus, siis oleks see kindlasti juba varem silma jäänud meid kontrollinud komisjonidele, samuti ei viidanud niisugusele puudujäägile poole sõnagagi ministeeriumi teenistusliku järelevalve komisjon.”

Siitanile tundus enda sõnul, et otsus tema taandamiseks oli tehtud juba väga palju varem ehk varakevadel.

“Eri koosolekutel ja erinevatest reformikavadest tulnud selgelt välja, et idee liita Eestis kõik muusikaasutused ühte pole kuhugi kadunud. Mina olen olnud selle idee tuline vastane kogu aeg.
See reform, mis talvel tehti, pidigi ebaõnnestuma, sest reformide läbiviimine ei saa mitte kuidagi õnnestuda, kui asju ei räägita läbi ja selgeks ning eri osapooltele antakse erinevat informatsiooni,” rääkis Siitan.

Refereeritud artikli täistekst Eesti Päevalehe veebiküljel