ERRi teatel on kanali eesmärk pakkuda objektiivset informatsiooni Eestis ja maailmas toimuva kohta, samuti kaasata, inspireerida, harida ja meelt lahutada ning teha seda kõike vene keeles. 

Omasaadetes kajastatakse Eesti elu ja siin ja praegu toimuvaid sündmusi, mille peategelased on siin elavad ja töötavad inimesed.

Saare sõnul kuulub nimekonkurss kanali üldise visiooni juurde, kus põhiväärtused on vaatajakesksus ja suhtlemine publikuga.

„Uue kanali nimepakkumisi ootame kõigilt huvilistelt sõltumata nende vanusest, suhtluskeelest, etnilisest taustast või elamiskohast,“ rõhutas Saar.

Nime pakkumisel tuleks arvestada:

- nimi sisaldab lühendit ETV, aga lisaks midagi erilist, mis on uuele kanalile omane - see võib olla nii sõna kui ka number
- nimi kõnetab Eestis elavaid vene keelt kõnelevaid inimesi
- nime on lihtne hääldada
- nimi ei riku head tava

Uue kanali nimeideid oodatakse kuni 13. aprillini. Ideid saab esitada kodulehe kaudu aadressil www.err.ee.

Kõigi osalejate vahel loositakse välja piletid tänavusel Eurovisioonil Eestit esindavate Elina Borni ja Stig Rästa kontserdile 17. aprillil Tallinnas. 

Lisaks pakutakse võimalust veeta tore päev sõprade või perega Tallinna telemajas, Raadio 4 ja rus.err.ee toimetuste telgitagustega tutvudes, uudiste ja raadiosaadete valmimist jälgides.