"Jah, rahvusringhäälingu nõukogu liige Igor Gräzin on vastavasisulise ettepaneku nõukogule teinud ja nõukogu arutab seda vastavalt seadusele homsel istungil," ütles Uudelepp Delfile.

Ringhäälingunõukogu juht lisas, et ta ei saa enda isiklikku hinnangut sellele küsimusele veel anda, kuna enne tuleb ära kuulata Gräzini põhjendused oma ettepanekule.

"Eetikanõuniku tegevust reguleerivad sätted on ära toodud Eesti rahvusringhäälingu seaduses ja sellest me lähtumegi," ütles Uudelepp.

Rahvusringhäälingu nõukogu liige Priit Sibul (IRL) aga ütles Delfile, et tema ei näe põhjust Tammerki vallandamiseks.

"Pealegi, kui ma peast õigesti mäletan on eetikanõuniku nimetamine ja vabastamine juhatuse pädevuses, nõukogu nõusolekul. Mina ei tea, et juhatus sellise initsiatiiviga oleks esinenud või nõukogu poole pöördunud," ütles Sibul.

Eesti rahvusringhäälingu seaduse kohaselt jälgib eetikanõunik ringhäälingu tegevuse vastavust ajakirjanduse kutse-eetikale ja tavadele, vaatab läbi rahvusringhäälingu saate või programmi sisu kohta esitatud vastulauseid ja vaidlustusi ning jälgib programmi tasakaalustatust.

Eetikanõuniku nimetab juhatus ametisse nõukogu nõusolekul ja eetikanõuniku saab ametist vabastada ka ainult nõukogu nõusolekul.

Reformierakonna ja ringhäälingunõukogu liige Igor Gräzin kinnitas veebruari alguses Delfile ja Päevalehele, et teeb järgmisel nõukogu istungil ettepaneku ERR-i eetikanõunik Tarmu Tammerk ajutiselt töölt kõrvaldada.

„Põhjuseid on mitu – Indrek Saare (SDE) kasutamine seriaalis „Õnne 13” ja Rein Langi (RE) mittelubamine ERR-i eetrisse ka mitu nädalat pärast valimisi,” lausus Gräzin. „Teen järgmisel ringhäälingunõukogu koosolekul ettepaneku Tammerk valimisteni töölt kõrvaldada, sest ta on muutunud juba ohtlikuks ja teeb ERR-ile korvamatut kahju,” selgitas reformierakondlane Gräzin. Tema sõnul peab ERR-i juhatus pärast valimisi arutama, mida Tammerkiga edasi teha. „See on juhatuse pädevuses,” ütles ta.

Sotside peasekretär Saar kirjutati seriaali „Õnne 13” vahetult enne valimisi uuesti sisse ja sari lasti eetrisse. Ent kui Lang kutsuti üheks Raadio 2 saate „Olukorrast riigis” saatejuhiks, pani ERR sellele keelu.

Uudelepa sõnul ei ole keegi teine peale Gräzini Tammerki küsimuse arutamiseks soovi avaldanud.