Arni Alandi rääkis "Aktuaalsele kaamerale" antud intervjuus, et Putin üritas pressikonverentsil kõneldes vähendada Venemaa rolli Läänemere ääres toimuvas ja rääkis pigem NATO osast. Alandi sõnul on aga oluline, et Putin soovib Venemaa-NATO konsultatiivkomitee tegevuse jätkamist, vahendab ERR.

Täna pikendas Euroopa Liit poole aasta võrra Venemaa-vastaseid sanktsioone. Alandi selgitas, et sanktsioonid on valus teema nii Venemaa kui ka Soome jaoks. "Seda näitab seegi, et tänasele õhtusöögile presidentide vahel on kutsutud ka Soome ja Venemaa majandusministrid," märkis ta.

Kui Putini sõnadest ja miimikast ei olnud Alandi sõnul võimalik välja lugeda tema arvamust Soome Venemaa-suunalise poliitika kohta, siis Niinistö oli selgelt ärritunud.

"Putini suhtumine tundus olevat väga ambivalentne. Päris otseselt ei saanud tema arvamust välja lugeda ta sõnadest ja miimikast. Küll võis näha, et Niinistöt häiris tänane kohtumine hoopis rohkem kui näiteks kohtumine Eesti presidendi Toomas Hendrik Ilvesega, kus ta ennast samuti hästi ei tundud. Ta oli selgelt äriitunud Putini avalduste peale," selgitas Alandi.