Kuni mullu suveni oli ärimees Enn Sakarias (58) oma vanuse kohta täiesti terve ja töökas, kuid mullu oktoobris diagnoositi tal kolmanda astme kopsuvähk. Arstide kinnitusel oli jäänud mehel elada umbes aasta. Kuna prognoos oma lõplikkuses oli ehmatav, siis tegi mees pere üksmeelsel toel otsuse ning loobus täielikult tavalisest ravist ja hakkas otsima alternatiive, vahendavad ERR Uudised.

Just siis nägi mees teles saatuslikku uudislõiku, milles lümfivähki põdenud naine rääkis, kuidas tal õnnestus hirmus haigus panna taanduma radikaalse pH-dieediga.

Ameerika doktori Robert O. Youngi loodud pH-dieet ehk organismi happelisust-aluselisust tasakaalus hoidev toitumine tähendab loobumist kõigest happelisest, näiteks lihast, piimast, kohvist, suhkrust, soolast ja alkoholist. Soositud on aga kõik aluseline nagu köögiviljad, idud, seemned, pähklid ja mõned puuviljad.

Sakariased võtsid nädal pärast saadet ühendust Soome pH-spetsialisti Eric Gammalsiga, kes ütles, et kui teha seda radikaalset dieeti ja võtta InnerLighti tooted toetuseks veel juurde, siis paranetakse.

InnerLighti tootenimekiri on tohutu ja hinnad soolased. Juba kolme esimese nädalaga ostis Enn 12 erinevat toidulisandit kokku üle 17 000 krooni eest, kokku kulus tal 300 000 krooni.

Gammals ja Innerlighti tooteid vahendanud Argos Kracht väidavad, et Enn ei järginud täpselt dieeti, lootis liiga palju ainult toidulisanditele ja mõtles valesti ehk ei teinud tööd oma vaimse poolega.

"Pealtnägija" tõdes, et ei pea palju kaevama, kui selgub, et tegu on võrkturustusskeemiga ja dieediguru on tegelikult InnerLighti toodete edasimüüja ning võrgustiku juht.