"Seda näitab ju seegi, et Raadio 4 saate peaministriga oma eetrisse pani. Kaks jaama võivad, kuid ei pea tegema programmi, kus on kattuvusi," ütles ERRi meediasuhete juht Anneli Tõevere-Kaur Delfile.

Vikerraadio oleks Tõevere-Kauri sõnul samuti võinud pikema saate peaministriga oma hooaja alguse kavasse võtta, kuid toimetuses otsustati keskenduda kohalike omavalitsuste valimissaadetele. "Peaministri tunni saadet kuuleb Vikerraadios taas järgmisel kuul," lisas Tõevere-Kaur.

ERRi eetikanõunik Tarmu Tammerk ütles teemat kommenteerides, et ERRis kehtivad detailsed mängureeglid valimiskampaania kajastamise kohta. "Avalik-õiguslikult kanalilt on inimestel kõige enam õigus eeldada tasakaalustatust. Kui poleks kirjalikku valimiste kajastamise põhimõtete kogu, oleks kõvasti kriitikat paljude ajakirjanduslike valikute üle," sõnas Tammerk.

Tammerki sõnul ei ole ERR valimiste eel liiga ettevaatlik või rangelt reglementeeritud. "Kus on aga kõige olulisemad valimissaated ja väitlused? Kus on selline teemade lai regionaalne katmine? Ikka ERRis. Meelelahutussaatest mõne kandidaadi eemalejätmine valimiseelsetel nädalatel näitab põhimõttekindlust, mitte pelglikkust," sõnas Tammerk.

Muusikasaate ja muu mittepoliitilise saate puhul on Tammerki sõnul küsimus selles, miks võimaldada mõnel kandidaadil end eksponeerida, aga teisel mitte.

"Kui mõne nimekirja tippkandidaat esitleks nädal enne valimisi tunni vältel oma hobi, algaks sellest põhjendatud kriitika. Seetõttu on ERRi nõukogu kehtestanud korra, et kandideerivad isikud esinevad saadetes siis, kui see on nende igapäevase tegevuse edastamiseks avalikkusele tõepoolest vajalik," lisas Tammerk.

Delfi kirjutas pühapäeval sellest, et kui tavapäraselt on iga kuu viimasel reedel Vikerraadios eetris saade "Peaministri tund", siis seekord jäi saade ära.