ERR-i juhatuse esimees Margus Allikmaa ütles BNS-ile, et praeguse plaani järgi saavad uudistetoimetused ühised ruumid telemajas. Ühise toimetuse loomiseks tuleb tema sõnul olemasolevaid ruume ümber ehitada.

"Lõpliku otsuse uudistetoimetuste kokkukolimiseks teeb ERR-i juhatus juuli või augusti jooksul. Kui otsus on tehtud, siis ei kulu uudistetoimetuste kokkukolimiseks üle poole aasta. Siin ei ole vaja detailplaneeringu algatamist, see ei nõua suurte ümberehituste tegemist, lihtsalt tuleb olemasolevad ruumid ümber ehitada. Võib olla tuleb mõni sein ümber ehitada ja mõni ruutmeeter kuidagi teistmoodi planeerida," lausus Allikmaa.

Uudistetoimetuste ühendamise ideed kaitses aasta tagasi tollane ERR-i juhatuse liige Tiina Kaalep, kuid siis ringhäälingunõukogu selle kohta otsust ei langetanud.

Allikmaa tõdes, et pärast ERR-i nõukogu otsust lõpetada uue ringhäälingumaja projekt tuleb hakata arutama, kuidas kesklinnas asuvat raadiomaja ja telemaja hoonet edasi arendada. Ta märkis, et pikemas perspektiivis oleks lisaks uudistetoimetustele vaja ühendada ka teised rahvusringhäälingu sisutoimetused, et tekitada organisatsiooni sees suuremat sünergiat.

"Me analüüsime uuesti läbi 2003. aastal alustatud variandi, mis nägi ette uue hoone ehitamise raadiomaja hoovi. Omal ajal jäi see projekt pooleli, kuna Tallinna linn seadis ehitusele piiranguid ja raadiomaja õue kavandatava hoone maht kujunes liiga väikseks. Samas tekib küsimus, et kui uue ringhäälingumaja ehitamiseks raha ei ole, siis kas raadiomaja hoovi uusehitise rajamiseks raha jätkub," nentis Allikmaa.

Teise variandina hakkab ERR-i juhatus kaaluma telemaja ümberhitust, kuna telemajas on pinda ligi kaks korda rohkem kui raadiomajas.

Allikmaa tõdes, et lähiajal suurt vajadust uute tootmispindade järele ei ole, kuna ETV2 ei ole käivitunud algselt planeeritud mahus. "ETV2 saab riigilt praegu rahastust veerandi ulatuses, mis ta kunagi mõeldi. Seega ei ole täna vaja ka raha täiendavate tootmispindade järele. Eks siin tuleb rahulikult kasvatada programmitootmise eelarvet ja vaadata, millised vajadused on," sõnas Allikmaa.

ERR-i nõukogu otsustas teisipäeval ringhäälingumaja projekti lõpetada. Ringhäälingunõukogu esimees Agu Uudelepp ütles BNS-ile, et praeguses majandusolukorras ei ole Tallinnasse Kristiine linnaossa Tuisu tänavale kavandaud ERR-i uue hoone ehitamine realistlik.

ERR on aastate jooksul kulutanud uue hoone projektile 3,4 miljonit eurot, millele lisandub veel 350 000 eurot tasutamat arveid. Seega on ERR-i kulu ringhäälingumaja projektile kokku 3,75 miljonit eurot.

ERR-i tellitud hinnakalkulatsioonide järgi läheks uus maja maksma 55-71 miljonit eurot. Maja on kavandatud Tallinnasse Kristiine linnaossa aadressile Tuisu 21. ERR võttis ringhäälingumaja projekteerimisel aluseks 2007. aastal korraldatud arhitektuurikonkursi võidutöö, mille autor on Taani arhitekt Erik Nobel. Võitnud projekt näeb ette klaasist hoone, mille sisse on paigutatud läbipaistmatute seintega stuudiod.

2007. aastal oli ERR-i juhatusel kavas avada uus ringhäälingumaja 18. detsembril 2011, kui oli rahvusringhäälingu 85. aastapäev.