"Töötasude vähendamise oleme praegu välja käinud selliselt, et kõik need, kelle sissetulek on suurem kui 15 000 krooni (brutopalk toim.), nende töötasu langeb kümme protsenti. Ja need, kes saavad vähem kui 15 000 krooni, neil on siis see kärpeprotsent väiksem," ütles Eesti Rahvusringhäälingu juhatuse esimees Margus Allikmaa Delfile.

Üle 15 000-kroonise brutopalgaga töötajate palgad vähenevad 10 protsenti. Alla 15 000 krooni palka saavatel töötajatel jääb 5000 krooni kärpevabaks ning ülejäänud summa väheneb 10 protsenti.

Lisaks palgakärpele tuleb aga koomale tõmmata ka programmi. Allikmaa tunnistas, et kuidagi tuleb järgmise aasta ERR-i eelarve 28 miljoni kroonine kärbe alla neelata. "Meie algne joon on olnud see, et me kõik uudistesaated, ühiskonnasaated, lastesaated säilitame. Mingi arvu meelelahutuslikust programmist viime välja."

Allikmaa sõnul peaks tõde saadete saatuse kohta selguma järgmisel nädalal.

"Ma praegu ei taha seda nimekirja üldse veel suhu võtta. Me arutame kõiki neid saateid veel kord. Need on kõik meile armsad saated, ühestki pole lihtne loobuda," nentis Allikmaa.