Rahvusringhäälingu juhatuse esimees Margus Allikmaa ütles Delfile, et ERRis koondatakse inimesi igas kuus, pidevalt toimub inimeste liikumine ja ei ole võimalik kinnitada ega ümber lükata väidet, et just spordiülekannete kulude ümberpaigutamisega kaasneb töökohtade koondamine.

„Vastab tõele, et järgmisel aastal toimuvad jalgpalli EM ja olümpiamängud ning nendelt suurvõistlustelt telepildi toomine meie televaatajani on hästi kulukas. Et neid kulusid katta, tuleb mõned teised kulud jätta tegemata,“ ütles Allikmaa. „Täna ei ole võimalik kinnitada ega ümber lükata väidet, et just nende kulude ümberpaigutamisega kaasneb töökohtade koondamine,“ lisas ta.

Ainus kindel arv, millest Allikmaa rääkis, oli riigi poolt saadud ülesanne koondada üheksa inimest, kuid seda arvestatakse üldise inimeste liikumise statistika hulka. „See ei ole see, et nende üheksa koha pärast näeme hirmsasti vaeva. Me ei pea selle kohta eraldi arvestust.“

Millist rahvusringhäälingu osakonda koondamised kõige rohkem puudutavad, Allikmaa veel ei tea. „Täna ei saa öelda, mis osa neist on portaalis, mis osa raadios või teles. Koondamised puudutavad kogu organisatsiooni, aga mina ei julge praegusel hetkel öelda, millistes osakondades need olema saavad,“ kinnitas ta.

Kas osa neist koondamistest on juba ellu viidud? „Tegelik tõde on, et inimesed liiguvad kogu aeg ja see on rohkem statistika küsimus kui sisuline küsimus. Inimeste jaoks on see sisuline küsimus, aga organisatsiooni jaoks on see statistika. Keegi kuskilt läheb, see me ei pane sama koha peale inimest asemele, võtame pisut vähem inimesi juurde, inimesed liiguvad,“ selgitas Allikmaa.

Ehkki jutud käivad ka meelelahutusportaali Menu sulgemisest, ei kinnita juhatuse esimees seda.

„Teoorias on muidugi võimalik, et mõni üksus kaob täielikult või muutub mingil hetkel ebavajalikuks, aga praegu ei oska ta ühtegi öelda. Menu vajalikkuse üle me oleme jube pikalt arutlenud, ma arvan, mitu aastat. Kas Menu peab eraldiseisev portaal olema? Meelelahutus on kindlasti vajalik, me ise toodame nii palju meelelahutust - meelelahutusliku programmi osakaal on raadios ja televisioonis suur. Need vajavad taaskajastust veebis, see kindlasti jääb. Aga Menu sellise sisulise vajaduse üle me oleme mitu aastat aru pidanud. Vajadus järk-järgult väheneb, aga praegu ei saa küll öelda, et meelelahutuse kajastus portaalidest kaoks.“

Otsust Menu praegusel kujul kinni panna Allikmaa kinnitusel praegu pole.