Eesti rahvusringhäälingu ingliskeelse uudisteportaali ERR Newsi lugejad uurivad kommentaariumis, kas tõesti pole tänavu juhtunud mitte midagi uudisväärtuslikku ning küsivad irooniliselt, millal ERR-i arvates uus aasta pihta hakkab. ERR pole aga lugejaid katkestusest ühelgi moel teavitanud.

ERR-i uue meedia direktor Jaanus Lillenberg nimetas olukorda katkestuseks. "Katkestus ingliskeelse portaali töös on tingitud asjaolude õnnetust kokkulangevusest," nentis ta. "Üks news.err.ee kahest töötajast otsustas töölt lahkuda aastavahetusel, samal ajal kui teine töötaja viibib puhkusel. ERR otsib lahkunud töötaja asemele kiirkorras uut inimest, kuid – nagu arvata võib – see pole uue aasta esimestel päevadel lihtne," selgitas ta.

Lillenberg täpsustas, et ei pea lahkuja all silmas Silver Tamburit, kes kinnitas oma lahkumist kolmeliikmelisest ERR Newsi meeskonnast avalikult 21. detsembril Facebookis.

Tambur sõnas, et on viimasel aastal tegutsenud korraga kahe suurema Eesti-teemalise ingliskeelse uudisteportaali juures ning keskendub edaspidi justnimelt sellele teisele ehk Estonian Worldile. "Ma soovin ERR Newsile uueks aastaks palju edu ning keskendun ise taaskord Estonian Worldi, mis kirjutab Eestist ja eestlastest läbi suurema globaalse prisma, arendamisele," sõnas ta ja avaldas lootust, et rahvusringhäälingu juhtkond hindab ERR Newsi andekate meediatalentide tööd edaspidi kõrgemalt kui seni.

Lillenbergi sõnul oli Tamburi lahkumine plaaniline, küll aga tuli üllatusena moment, mille üks kahest järele jäänud töötajast lahkumiseks valis. "Silveri lahkumine oli plaaniline. Peale Silverit on ERR Newsis veel kaks inimest. Üks kahest inimesest lahkus lihtsalt mõnevõrra ootamatult 31. detsembril, kui teine inimene oli puhkusel," selgitas ta ja palus portaali saatuse pärast mitte muretseda.

"Lünkasid ei paista. Uudised hakkavad ilmuma peatselt, selle pärast muretseda ei maksa," kinnitas Lillenberg ja ennäe imet, ERR Newsi ilmus nagu võluväel ajutise lahendusena BNS-ist ostetud uudistevoog.

Delfi küsimusele, kas ingliskeelsed uudised võistlesid ressursside nimel spordiülekannetega ning võitis sport, Lillenberg ei vastanud.

Nii-nimetatud üllatuslahkuja kommentaar

Käesoleva artikli ilmumise järel võttis Delfiga ühendust ka seesama 31. detsembril ametist lahkunud inimene, kes ei palus, et teda siin nimepidi nimetataks. Vastupidiselt Lillenbergile kinnitas ta, et teatas oma lahkumissoovist juba üle kuu aja tagasi ette ning 31. kuupäeva valis tema lõplikuks lahkumispäevaks just Lillenberg ja tegi seda 30. detsembril. „Isegi pärast seda pakkusin, et olen nõus edasi jääma, kuni kolleeg puhkuselt tagasi tuleb,“ selgitas lahkuja ja sõnas, et ülemused sõnasid, et mõtlevad selle pakkumise peale ja jätsid reageerimata. Nimelt puhkab ainus järelejäänud ERR News’i töötaja jaanuari keskpaigani välismaal.

Küsimusele, kas tema lahkumine oli kuidagi seotud Tamburi lahkumisega, vastas ta eitavalt ja selgitas, et põhjused olid isiklikud, kuid tugev argument oli ka toimetuse rahastuse pidev kokkutõmbumine. „Kui ma kolm aastat tagasi Newsi tööle läksin, oli seal viis inimest. Igal aastal on eelarvet vähendatud ja sisuliselt oleme igal aastal ühest inimesest ilma jäänud. Paljud on lahkunud ka sellepärast, et meid ei võeta tõsiselt. Eelmisel aastal kaotasime ka native speaker’i, mis oli meie jaoks suur löök,“ rääkis ta ja nentis, et lõpuks ei jätkunud toimetusel enam originaalsisu tegemiseks vahendeid ja jaksu jäi ainult hädapärase tarvis.

Kuna mitmed inimesed on minult küsinud, et kas ma töötan jätkuvalt ERRis, siis annan teada, et lahkusin hiljuti...
Posted by Silver Tambur on Monday, 21 December 2015