Esikolmikule järgnesid õhutõrjedivisjoni, tagalapataljoni ja Soome esimene võistkond, üksik-vahipataljoni reservohvitseride võistkond saavutas seitsmenda koha.

Võistluse lõpetas ka naiskodukaitse võistkond, kes saavutas eelviimase, 25. koha itaallaste ees. Tänavuse, oluliselt muudetud trassi ja raske rajaga Erna retke katkestasid Pärnu üksik-jalaväepataljoni ja Šotimaa võistkond.

Erna retke pressiesindaja Raivo Kummer teatas, et kolm võistkonda olid ühe võistleja katkestamise tõttu sunnitud finišeerima kolme võistlejaga.

Kaheksandast Erna retkest võttis osa 28 võistkonda. Kahe võistkonnaga osalesid Hiina, Itaalia, Norra ja Soome, ühega Inglismaa, Rootsi, Šotimaa, Taani ja Saksamaa.

Eestit esindasid Kalevi üksik-jalaväepataljon, õhutõrjedivisjon, kaitsejõudude peastaap, Pärnu üksik-jalaväepataljon, kaitseväe ühendatud õppeasutused ja tagalapataljon. Kaitseliidust oli väljas Järva, Võru, Harju ja Tallinna malev. Lisaks osalesid naiskodukaitse, päästeamet, piirivalveamet, julgestuspolitsei ja üksik-vahipataljoni reservohvitserid.

Võistkonnad olid seitsme-liikmelised, kellest rajale läks neli, ülejäänud olid tugiisikud. Võistluse üldjuht oli tänavu Kaitseliidu ülem kapten Benno Leesik, tuleval aastal on võistluse üldjuhiks piirivalveameti ülem Tarmo Kõuts.

Võistkonnad alustasid retke Miinisadamast, kus asuti mereväe ja piirivalve laevadele ja sõideti Kolga lahte. Seal maabusid võistlejad dessandiga Salmistu randa. Võistkonnad liikusid pärast maabumist esimesse kontrollpunkti, kus algas võistlus.

Tänavu pikemaks tehtud rajal tuli võistlejatel läbida ligi 130 kilomeetrit rasket maastikku. Trassil oli kokku kümmekond kontrollpunkti, kus tuli täita hulk ülesandeid, nagu kummipaadiga randumine, laskmine päeval ja öösel ning liikuvast autost, noavise, miinivälja ületamine, esmaabi andmine ja haavatute transport.

Iga eksimuse eest sai meeskond karistuspunkte ja võistluse võitja selgus pärast punktide kokkuarvamist. Tänavune Erna retk oli jagatud kolmeks etapiks. Esimeses osas täitsid võistkonnad luureülesannet. Teises etapis täitsid võistkonnad relvakäsitsemise ja sõdurioskuste kompleksülesandeid ning kolmandas pidid luuregrupid vaenlase eest varjatult finišini jõudma.

Võistlejatel oli keelatud kasutada transporti ja liikuda maanteedel. Maastikul takisid luuregruppe "fantaasiajõud", keda etendasid kaitseväelased, kaitseliitlased, liikluspolitsei ja piirivalve.

Sel aastal korraldati esmakordselt ka Erna matk, kuhu võisid tulla kõik soovijad. Reede hommikul Kuusalu kooli eest alanud ja laupäeva keskpäeval Kautlas lõppenud matkal osales 32 võistkonda, kellest 31 lõpetas.

50-kilomeetrisel rajal tuli matkajatel läbida seitse kontrollpunkti, kus tuli täita erinevaid matkaülesandeid ja vastata Eesti ajalugu ja geograafiat puudutavatele küsimustele. Eesti Skautide Ühingu läbi viidud Erna matka võib rajameister Jüri Rokko sõnul pidada igati kordaläinuks. "Tuleval aastal on juba plaanis tavalistele matkajatele pakkuda võimalust kahe erineva matkaraja vahel, üks oleks kergem ehk sarnane tänavusele, teine rada tuleks raskem," sõnas Rokko.